Turizmus-vendeglatas? Hogyan csinaljam?
A helyzet a kovetkezo. Tavaly szeptemberben kezdtem el a turizmus vendeglatas szakot allamin. Minden vizsgamat megcsinaltam. A kovetkezo, azaz a mostani tavaszi felevem passziv volt. Kezdenem ismet az oszi felevet, de nem tudom van e ertelme, mert a fobb targyaimat nem tudom felvenni, mert nincsenek meg azok a targyaim, amiket az utobbi tavaszi felevben kellett volna csinalnom es amikre a harmadeves targyak epulnek, mert ugye passzivon voltam. Tudnek felvenni szabadon valaszthato targyakat, es kozben mondjuk elkezdhetnem a szaknyelvemet.
A masik opcio, hogy februartol kezdem az egyetemet, es addig peldaul kimegyek kulfoldre dolgozni. Csak nem is ertem, hogyan mukodnek ezek az egyetemi dolgok. Ha en februartol kezdem, akkor csinalnom kell a masodik(ami most passziv volt) es negyedik felevemet is egyszerre? Valaki eltudna nekem magyarazni?
Feltettem ezt a kerdest az egyetemen is,marmint, hogy most avagy februrban folytassam-e a tanulmanyaimat, de nem igazan tudtak erdemleges valaszt adni. Ok sem tudjak.
Volt mar valaki hasonlo cipoben?? Esetleg aki mar vegzett ezen a szakon az mit javasolna? Hogyan lenne logikusabb??
Nagyon nagyon halas lennek a valaszokert, mert egyszeruen keptelen vagyok donteni.
Elore is nagyon koszonom!
Es elnezest, hogy ekezet nelkul irtam, csak ilyen a gepemen a billentyuzet.
Biztos, hogy a 2. féléves tantárgyakra épülnek a 3. féléves tárgyak? Az összes? Nem tudom te hol tanulsz, de én is ezt tanultam, most megnéztem a tantervemet és 2 ilyen tantárgyam volt csak (ami 2. félévesre épült). A többit simán fel lehet venni, plusz nyelv, plusz szabadon választható, és kész.
De ha te inkább dolgoznál még egy fél évet, akkor tedd azt. Itt nincs olyan, hogy melyiket éri meg, mindkettő variációnak megvan az előnye és a hátránya.
Ja arra nem válaszoltam, hogy egyszerre kell-e csinálnod a 2. és 4. félévet. Nem, nem kell egyszerre.
Nem tudom nálatok h van, nálunk a 3. félév előtt kellett szakirányt választani, ha nektek is így van, akkor ez annyiból hátrány, hogy a szakirányos tárgyakat nem tudod elkezdeni. Ebben az esetben passziváltatnék még egy félévet.
Szia!
Eloszor is nagyon koszonom, hogy valaszoltal.
Debrecenben tanulok egyebkent, es ez egy nagyon jo kerdes, hogy nalunk a harmadik felev elott kell e szakiranyt valasztani. MAJD UTANA JAROK!
Ha ugy mukodik, mint nalatok(es van egy olyan erzesem, hogy igen) akkor erdemesebb lenne tehat passzivaltatni meg egyet. Ugye? Ha igy teszem, akkor ez mit jelent pontosan? Csak jovo szeptembertol tudok szakiranyt valasztani?
Most biztosan nagyon hulyenek nezel, de sajnalom. Amint latod, nem vagyok kepben...
Keress rá a tantervedre google-ben, azelőtt félévben kell szakirányt választanod, mielőtt elkezded a szakirányos tárgyakat.
Ha passziváltatsz, akkor azután tudsz szakirányt választani, mikor megvannak azok a tantárgyak, amik a szakirányválasztás feltételei (legalábbis nálunk így van).
Annyiból lenne egyszerűbb most passziváltatni, hogy haladhatnál a mintatanterv szerint, nem kellene variálni és csúsztatni a tantárgyakat.
Szia! Én levelezőn végzem ezt a szakot, már csak az államvizsga van hátra. Nálunk sokan passziváltattak, kb 1 ember jött vissza, volt aki kiment külföldre, őket sose láttuk azóta. Egyébként nem minden tárgyra épül másik, egy csomót fel tudnál venni, C-s és kötelezően választható tárgyakat is többet. Persze ez attó is függ, hogy mik vannak meghirdetve, de kérvényezni is lehet egyes tárgyak felvételét.
Én azt tanácsolom, hogy ha el akarod végezni ezt a szakot, akkor vagy folytasd, vagy állj neki a szaknyelvvizsgának.
Szia!
Koszonom a valaszodat!
Igen, szerintem az lesz, hogy nekiallok a szaknyelvvizsganak.
Te egyebkent fogsz csinalni mestert???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!