Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sos segítség melyik iskolába...

Sos segítség melyik iskolába menjek?

Figyelt kérdés
Idén érettségiztem és felsőoktatási szakképzést jelöltem turizmus szakirányon, mivel ez a terület érdekelne, de még nem tudtam pontosan mit szeretnék. 2 éves képzés, elvileg gyakorlatiasabb. Ha alapkepzesen szeretnél tanulni utána, másfél évre rövidülhet 90kredit beszámítással. A Pannon Egyetem GTK karára állami tamogatottra vettek fel 270koruli pontszámmal azt hiszem ossz 30 hallgatot velem egyutt. Az allami osztondijas turizmusra eselyem sem lett volna az allamilag meghúzott ponthatár miatt. A BGF-et jelöltem első helyen, oda szerettem volna felvételt, de úgy tűnik sokan rájöttek a turpisságra, mert 370 lett a ponthatár, és én alul maradtam a 342 pontommal.A pannont egybol elutasitottam hogy akkor maj jovore probalkozok, pesten van már albérlet is bátyámmal és oda járnék okjs suliba, az Athénébe turisztikai szervezőre, ami ugyanúgy két éves, gyakorlatias, alacsonyabb szintű képzés nyilván. Az albérlet drágább plusz ez a képzés pont fizetős de nem sok és a családi pótlékból nagyja kijön. Pesten úgy érzem több lehetőségem lenne és jövőre újra felvételizhetnék, gondoltam rá hogy csinálok még egy nyelvvizsgát is, esetleg dolgozok..de most kezdek elbizonytalanodni mert lehet hogy a legnagyobb lehetőséget most szalasztom el. Veszprém és a pannon egyetem mennyire jó? Megérné oda menni full egyedül? Változást akarok de nem tudom.. oda egyik barátnőmmel mennék, bár nem igazi barátnő hozzáteszem,albérletbe is vagy akár a hotel szerű koliba is ahova mégis apropénzért felvennének, ha van hely .Pesten lenne barátom is egyébként a suliban meg ő is albérletben, de nemtudom mennyire van jövője, két éve együtt vagyunk, veszprém egyébként választó lenne sajnos mindenképp, ő levelezős fősulira is fog járni okj mellett. Élet szempomtjából mindenképp fősulis lennék de inkább pesten, vagy ez butaság? Plusz a lehetőség.. ti mit választanátok?

2014. aug. 4. 11:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mellesleg ha örülnek a diplomások e leirtnak, akkor nagyon frankó az értelme a munkapiacon.. nagyjából feleslegesnek erzem annyit tanulni egy kisebb állásért. Mindegy, engem az irány érdekel egyelőre,csak nem mindegy merre terelődik az életem.
2014. aug. 4. 12:32
 12/14 A kérdező kommentje:
Rendben. Okjs tantàrgy listát néztem eddig, ott megkímélnek a gazdaságitól stb. Viszont jó sok óra van. Kevesebbet is ér de már kezdem úgy érezni hogy tökmindegy..hát, bíztató. Amúgy nagykn középiskolai feelingű?
2014. aug. 4. 12:35
 13/14 A kérdező kommentje:
Budapestnél látom jobban a váltás lehetőségét, alapból drágább, de Veszprémmel egy lapra tennék. Ha nem végzem el gondolom kifizethetem a féléves költségeket vagy menne az államilag támogatott félévekből, bár kitudjs lenne e még esélyem olyanra felvételt nyerni. Egyébként ebbe nem ástam bele magam, szóval nem tudom mi lenne de nyilván nem ez a cél.
2014. aug. 4. 12:43
 14/14 anonim ***** válasza:
A Pannon nem rossz hely. A turizmusosok sem állnak rosszul, mégiscsak megyeszékhely, meg ott a Balaton is. Meg lehet próbálni. Ha nem jön be, egy félév után ott lehet hagyni büntetlen. Az állami féléveidet ne sajnáld, elég sok van belőlük.
2014. aug. 5. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!