Ha én villamosmérnök, mérnöktanár vagyok akkor taníthatok-e matekot? (középiskolában)
Én úgy tudom hogy mérnöktanár taníthat matekot abban az esetekben: ha az iskolának nincs több státusza (nem alkalmazhat több tanárt); nincs másik egyetemi végzettségű matek tanár akiknek az óraszámába beleférne (vagyis kevesebb mint 25 órája van egy héten); és az iskola profiljának megfelel (ebben az esetben a villamosmérnöki); és a te óraszámod nem haladja meg a 25 órát.
Azonban ebben az esetben lehet igényelni a többszakos pótlékot, és talán még túlórát is (ez utóbbi igazgatótól függ). Sőt akár megbízási szerződést is lehet kötni- ilyenkor az óra díjazását a mérnöktanári végzettséghez szokás igazítani.
De nem érettségiztethet.
Igazából minden attól függ, hogy miért akarják vagy akarod hogy matekot taníts. (Pl.Mert nincs másik tanár vagy neked nincs ki az óraszámod vagy nyugdíjhoz közel vagy...)
Kicsit hosszú, meg gyerekes, hogy mért.
Maradjunk annyiba, hogy be fogok oda pofátlankodni.
Tudod a gimi ahová jártam szemetek voltak velem a tanárok, azóta technikumba újra érettségiztem (érdekes mód erősebb suli és még jobban is teljesítettem) most egyetemre járok, de szívesen lennék gyakorlati tanár, de kicseszésből egy 3 hónapot abba a gimibe lenyomnék.
Ne haragudj, de ez a "bosszúból tanítás" nem éppen elegáns!
Szerinted mi változna, ha látnák az egykori tanáraid, hogy ott vagy pár hónapot? Semmi. Egyébként szerintem nem fogsz abban a gimiben tanítani.
Sajnos a mérnökök néha azt hiszik, hogy ők fizikusok/matematikusok/programozók is, csak mert elvégeztek pár tárgyat. Elmondom, mint TTK-s, hogy egy átlagos mérnök nem olyan szintű matekot tanul, hogy átlássa és megértse az egészet. (Ugyanez igaz a többi tudományra is, amikből csak kóstolót kapnak).
Pl. analízisből egy mérnök 2 félévet tanul, míg egy matematikusnak 7-9 analízises tárgya is van BSc-n, és még így is csak az alapokat tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!