Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljak, amivel majd...

Mit tanuljak, amivel majd nagy valószínűséggel el tudok helyezkedni?

Figyelt kérdés
Nagyon jó vagyok bioszból, de kémiából nem, szóval orvos nem lehetek:( Szeretem még az irodalmat meg a történelmet. Angolt és franciát tanulok, egész jó vagyok belőlük. Most megyek 11.-be, és az a bajom, hogy hiába találok valamit, ami tetszik, annak vagy felesleges tanulni, mert nagyon nehéz elhelyezkedni, vagy pedig havi 100000 Ft-ot keresnék vele, amiből nem lehet megélni rendesen. Ilyenek pl. az egészségügyi területek, azért tetszenek, mert nagyon fontos a munkájuk és kicsit hasonlítanak az orvosokhoz, főleg szülésznő szeretnék lenni. Még szeretnék közgazdaságra menni, mert egész jó vagyok matekból, de annak elvileg nehéz elhelyezkedni. De van olyan egyáltalán, amivel el lehet helyezkedni könnyen és jól is keres? Írnátok nekem ilyeneket? Informatikából nem vagyok jó. 16/L

2014. júl. 27. 12:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Lehetsz orvos mert egyáltalán nem kémiára epül (és nem is bioszra). Teljesen más.

Szedd össze magad az emelt kémia érettségiig utána nem lesz több gond!:) szóval én ezt javaslom mivel írtad h az egészségugy tetszik neked.

Egyébként nekem a közgazdász barátaim elég jól el tudtak helyezkedni, de csak Budapesten. Talpraesettség kérdése szerintem :)

2014. júl. 27. 13:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel.

Ha tényleg érdekelne az orvosi, akkor ne válassz más egészségügyi szakot csak a kémia miatt. Egyik évfolyamtársam 10.-ben hármas volt kémiából, de kitalálta, hogy orvos szeretne lenni, 2 év alatt simán felkészült az emeltre és fel is vették. :) Vagy akár emeltezhetsz fizikából is. Nem rábeszélni akarlak, csak ha nagyon jó vagy bioszból és tetszik a dolog, akkor megpróbálhatnád.

2014. júl. 27. 13:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi:) Egyébként biosz-kémia tagozatos gimibe járok, és bioszból tényleg jó vagyok, abból simán menne az emelt, de a kémiát hiába tanulom, nem megy, 3-as lettem 10.-ben. És nem is jelentkeztem kémia fakultációra, pedig akkor talán sikerülne, de a faktot is a kémia tanárom tartaná, és az hülye. De ha pl. keresnék egy magántanárt, aki felkészít emelt kémia érettségire, az talán jobb lenne, mert az csak velem foglalkozik, csak hát gondolom hogy drága. De elvileg 11. első hetében még át lehet menni más faktra, és fog indulni biztosan, szóval még mehetnék. Csak az osztályból azoknak, akik jelentkeztek, adott a tanár egy csomó gyakorló feladatot, több mint 10 A/4-es oldalnyit, és mivel én olyat nem kaptam, lehet hogy a tanár nem enged faktra, meg 3-as lettem, szóval kéne tanári ajánlás is, szóval bonyolult:( A legegyszerűbb egy magántanár lenne.
2014. júl. 27. 14:48
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

"100000 Ft-ot keresnék vele, amiből nem lehet megélni rendesen."

Nem kell 25ees koncertbelépőt és 200e-es mobiltelefont venni, na meg nem kell 25 évre 50 milliós hitelbe beleugrani és akkor meg lehet élni belőle normálisan.

2014. júl. 27. 17:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Havi 100 000ből? Ez most vicc? Kifizeted a számlákat és el is fogyott. Vagy még azt se...
2023. márc. 22. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!