Meg lehet ezt csinálni egyetemi/főiskolai jelentkezés előtt?
Figyelt kérdés
Az a helyzet,hogy 21 éves leszek néhány nap múlva. Nemrég érettségiztem,de sajnos sose szenteltem sok időt a tanulásnak,amit így utólag bánok. Ezáltal összességében kb 3-as szintűre érettségiztem. De most kezd megjönni az eszem,és látom,hogy egy diploma jó befektetés,nem árt,ha van. Most kikalkuláltam a pontjaimat,és úgy kb 190 pontom van összesen.Na ezzel nem megyek semmire,mert már majdnem minden szakra 260 pont a minimum ha jól tudom. 2-3 szintemelő érettségit egy év alatt meg lehet csinálni? tudom,nagy vállalkozás lenne,de a cél szentesíti az eszközt.. :D előre is köszönöm :-)2014. júl. 24. 10:01
11/15 anonim válasza:
Mandulavirág
Olvastam ezt a PDF cikket, amit linkeltél, ez a jövő évi? Ahol nem írja, hogy legalább egy érettségit emelt szinten kell teljesíteni, akkor oda nem kötelező? Gondolok például földrajz szakra, mert személy szerint azt néztem ki. És nyelvvizsgára jövőre nem adnak többletpontot? Mert nem írja, hogy az intézmény adna rá, vagy azt nem írja külön?
12/15 anonim válasza:
De azzal nem feltétlen lesz annyi pontja... Meg persze attól is függ, hova jelentkezik. Ha valami bölcsész szak a cél, akkor kell az emelt.
13/15 anonim válasza:
Igen, a jövő évi. Nem, a földrajzhoz nem kell emelt. És nem tudok arról, hogy eltörölnék jövő évtől a nyelvvizsgákra adható többletpontokat. 2016-tól akarták bevezetni a felvételihez a kötelező nyelvvizsgát és akkor törölték volna el a többletpontok rendszerét, de aztán ezt törölték a jogszabályból.
14/15 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen szakot néztél ki magadnak, de egyébként nem lehetetlen egyáltalán, főleg, hogy egyetemen egy vizsgaidőszak alatt többet kell tanulni, mint az egész érettségire :D
De javaslom, hogy csinálj mellé nyelvvizsgát, a diplomához ígyis-úgyis kelleni fog és még pluszpontokat is kapsz érte!
15/15 A kérdező kommentje:
igen,minden lehetőséget meg fogok ragadni. köszönöm mindenkinek még egyszer! :-)
2014. júl. 27. 10:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!