Hány év a rezidens képzés?
-Igazságügyi orvosszakértő
-Mentőorvos
Ez a kettő érdekelne. Köszönöm!
olyan szak nincs hogy orvosszakértő
oxyológia 5 év
Igazságügyi orvosszakértő az nem egy konkrét rezidens képzés által lesz valaki. Lehet bármilyen szakorvos, dolgozik X helyen és jelentkezik az Igazságügyi Szakértői Kamarába felvételre. Ha éppen olyan ügy van, akkor őt rendelik ki szakértőnek. Legtöbben főállásban valahol dolgoznak mint szakorvos és az agy +jövedelem, vagy an aki vállalkozó lesz és csak ebből él meg ha elég sok kirendelést kap.
Feltételeket olvasd el az alábbi linken:
Mentőorvos=oxiológus szakorvos 6 év
Én a hozzászólásodat nem így értelmeztem. Azt írtad, hogy bármilyen szakorvosnak felvételiznie kell, és aztán kirendelhetik szakértőnek.
De igazságügyi orvosszakértő is csak szakvizsgával lehet valaki.
Azt megkérdezhetem, hogy ha valaki elvégzi a 6 évet, akkor utánna neki kötelező a rezidens vagy maradhat az egyetemen kutatni?( vagy PhD-re?)
Ha viszont elmegy rezidensre akkor megcsinálja a 2 évet és utána jelentkezik szakorvosira ami xy év?
Nem muszáj menni.
A rezidens meg a szakorvosképzés tulajdonképpen párhuzamosan fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!