Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van esélyem? 3 éve érettségizt...

Van esélyem? 3 éve érettségiztem az átlagom 2,4 szeretnék most főiskolára menni. Van esélyem bejutni ilyen átlaggal?

Figyelt kérdés
2010. jan. 9. 11:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
De kérdem én, miért akarsz 2.4-es átlaggal fősulira menni?
2010. jan. 9. 12:51
 12/19 A kérdező kommentje:

Csak. mert nem akarok éltem végéig ganézni. Ápolóként

Az meg,hogy miért sikerült így az érettségi annak ellenére,hogy készültem erőmön felül nem tartozik senkire.

Most is dolgozom.

2010. jan. 9. 14:36
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerinted ha főiskolán kapsz ápolói végzettséget, azzal nem ganézni fogsz?

Amúgy sajnálom, nem akartalak megbántani. Ha úgy gondolod, akkor szerintem írd újra az érettségit, mert így nem sok esélyed van, max fizetősre.

felvi.hu-n találsz pontszámító kalkulátort, azzal számold ki hány pontod van, úgy többet tudunk segíteni.

2010. jan. 9. 15:06
 14/19 anonim ***** válasza:
Remek, a felvit már én is írtam, reakció 1.... Kedves kérdező, hőbörgés helyett szállj le inkább a döfldre, tudod mennyit ér már ma egy diploma? Kb. semmit. Több diplomásokat meg fel se vezsnek, mert túl sokat kéne fizetni. Ördögi kör :S Nem tudom mennyit érne, ha még pénzt ölnél a fősuliba, nem fognak utána jobban megfizetni sztem...
2010. jan. 9. 15:08
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem bántásból, de idézlek:

"Eü fősulira gondoltam, prevenciós alapszak vagy mi. Nem értek hozzá."

Ha azt se tudod, hogy egyáltalán mit csinál az adott végzettségű ember illetve, hogy végzés után milyen elhelyezkedési esélyek vannak, egyáltalán mit kell ott tanulni, akkor inkább ne menj főiskolára.

Mert így 99,99%, hogy a következő két eset egyike fog bekövetkezni (ha felvennének):

1. A képzés közepén rájössz, hogy te nem ezt akarod csinálni, és úgyis sok felesleges dolgot kell tanulni, ezért otthagyod...

2. Szerencsésen megkapod a diplomát és akkor szembesülsz vele, hogy ilyen diplomával szinte lehetetlen elhelyezkedni és visszamész ápolónak, hogy egyáltalán legyen munkád...

Mindkét esetben sok pénzt és időt pazarolnál el, szóval nézz utána a dolgoknak, mielőtt belevágsz.

2010. jan. 9. 15:25
 16/19 anonim ***** válasza:
43%

Annyira okos mindenki! Ha nem értetek hozzá minek szóltok bele? Egyáltalán nem kell biosz érettségi, majd rátanulsz ott, íme a felvételi követelmény bármely egészségtudományi szakra: kettőt kell választani: biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. magyar v. szakmai előkészítő tárgy

Szakmai előkészítő tárgy: egészségügyi alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, szociális alapismeretek, ügyviteli alapismeretek.

2010. jan. 9. 16:05
 17/19 anonim ***** válasza:
72%
Jaaaj utolsó de marha okos vagy te is. És ebből a kérdezőnek szerinted melyik érettségije van meg? Húú csak nem a magyar? :O AZTAAA, akkor talán még kéne valami mellé. Ha egészségügyet szeretne tanulni, lehet abiológia kéne! Háááááhh húúúúhhh !!!!
2010. jan. 9. 16:07
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érettségizz újra magyarból meg bioszból. Ha sikerül négyes-ötösre, akkor érdemes belevágnod. Ha 2-3 lesz, akkor inkább ne menj fősülira, mert csak egy értelmetlen szenvedés lesz.
2010. jan. 9. 16:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Még jobban járnál, ha javító érettségi esetén valamelyik helyett az informatikát választanád. Pont itt van előttem a felvételi tájékoztató, és azért lássuk be, egy infó érettségire nem kell annyit készülni, mint például egy kémiára vagy fizikára.
2010. jan. 9. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!