Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen szakot válasszak majd,...

Milyen szakot válasszak majd, ha humán beállítottságú vagyok + a nyelveket szeretem?

Figyelt kérdés
Hallom hogy ma már csak a reálosoknak van jövőjük (orvos, stb) de nekem 'nincs' lehetőségem annyira részletesen tanulni a reál tantárgyakat a sulimban, ráadásul nehezen is mennek. A nyelvek nagyon jól mennek, viszont a tolmácsokból meg hasonló szakokból is túlképzés van... Tudnátok valami jó szakot, amivel esetleg el is lehetne majd helyezkedni?
2010. jan. 8. 18:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia velem ugyanez volt. Amit tehetsz: megnézed a szimpatikus egyetem, fősuli honlapját és keresel olyat, hogy BTK - bölcsész kar. Azokon szokott lenni a legtöbb humán tárgy. Nyelveknél (anglisztika, germanisztika, szlaviszika stb emeltszintű érettségi kell) Én pécsre járok, az ottani BTK-n a következők vannak: töri, filozófia, szociológia, szoc.munka, nyelvek, pedagógia, politológia és még elég sok más. Szerintem máshol sincs nagy eltérés.
2010. jan. 8. 18:44
 2/3 anonim válasza:

Én is humán beállítottságú vagyok, de egy műszaki suliba járok. Szenvedés így törit meg magyart tanulni. És nyelvet tanulok a legkönnyebben :). Én a politológiát tervezem elsőnek, utána a német-töri szakos tanár, ha ez nem jönne össze. Esetleg jog.

És azon ne aggódj, hogy nincs munka, meg túlképzés vagy, ha több lábon állsz és el tudod magad adni mint munkaerő, akkor ez mit sem számít. Meg amire elvégzed változni fog a rendszer hidd el! Sok szerencsét! :)

2010. jan. 8. 18:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Jogot nem ajánlom. Telített mint a halál.

Inkább valami fordító, vagy anglisztika, nemzetközi kapcs, gazdasági szféra.

2010. jan. 8. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!