Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miskolcra szeretnék járni...

Miskolcra szeretnék járni gimibe, de a szüleim hallani se akarnak erről. Hogyan győzzem meg őket?

Figyelt kérdés
Vidéki vagyok. Van a városunkban egy gimi, ami nagyon megtetszett régebben. De már jobban húz a szívem egy miskolci gimibe, mert vannak ismerőseim, akik oda jártak abba a vidéki gimibe, és egyátalán nem ajánlják, jó sok okot felsoroltak rá. Az a vidéki gimi már a hármas tanulókat is felveszi, mert kevés a jelentkező rá, mert aki megteheti inkább Miskolcra megy. A sulimból is akik gimibe mentek a ballagósok közül (jó sokan) csak 2 ember ment abba a vidéki gimibe, a többi mind Miskolcra ment. De a szüleim hallani se akarnak erről, pedig tesóm is egy miskolci gimibe járt buszozni, én is buszoztam már egy csomószor, semmi nem volt és ráadásul amikor gimibe megyek, már 16 lennék,amikor buszoznék. Hogyan győzzem meg őket? :( Már egyátalán nem akarok abba a vidéki gimibe menni.

2014. júl. 15. 18:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
És ti tuti,hogy megengedhetitek magatoknak? :/
2014. júl. 15. 18:46
 2/20 A kérdező kommentje:
Igen.
2014. júl. 15. 18:46
 3/20 A kérdező kommentje:
Csak azt hiszik, hogy béna lennék buszozásból, azt hiszik, hogy felszállok vmi szar buszra, ami bevisz Sajókazára, vagy mit tudom én. Pedig mint mondtam, már buszoztam, és azért ennyire nem lennék hülye. :/
2014. júl. 15. 18:49
 4/20 A kérdező kommentje:
Most ősszel megyek nyolcadikba, tavaly hetedikben 2 hónapig egyedül buszoztam, és semmi nem volt. :/
2014. júl. 15. 18:50
 5/20 anonim ***** válasza:
Akkor ebből a szempontból nézve oké.Szerintem mond meg a szüleidnek,hogy mindenképpen odaszeretnél járni,mert végülis magadnak tanulsz és ha te tudod,hogy ott igényesebb a tanítási rendszer vagy éppen,hogy az a vidéki gimi nem készít fel megfelelően,akkor jogod van odamenni és ezt meg kell érteniük,előbb-utóbb felnőtt leszel kirepülsz és ahhoz állás kell,ma már magasszintű iskolával végzett emberek nehezen tudnak elhelyezkedni,hát aki nem kapja meg a megfelelő okatási szintet sem?
2014. júl. 15. 18:51
 6/20 anonim ***** válasza:
Erre a vonatos kifogásra pedig azt mondanám,mégha "béna" is lennél,hogy egyszer önállóvá kell válnod,hogyha meg amúgy sem vesztél el akkor szerintem minden oké kéne hogy legyen..szüleiddel kell beszélned,ha észreveszik,hogy igenis kitartó és célratörő vagy,akkor megfogják érteni :)
2014. júl. 15. 18:54
 7/20 A kérdező kommentje:
#5-ös igazad van, ment a zöld kéz, én egy csomószor megmondtam nekik, hogy nem kényszeríthetnek arra, hogy oda irassanak, ahova nem akarok menni, de ők azt mondták, hogy oda iratnak, ahova ők akarnak. Pedig ez nem így van.
2014. júl. 15. 18:55
 8/20 A kérdező kommentje:
#6-os, köszi a választ. :)
2014. júl. 15. 18:56
 9/20 anonim ***** válasza:
Az igaz,hogy oda iratnak ahova szeretnének,de szépen közöld velük ezeket a gondolatokat,hogy miért is oda szeretnél menni,hidd el csak nehezít a dolgon ha akaratos hangnemmel fogod nekik mondani,hogy már pedig te nem mész oda ahova ők iratnak.Nem jó ellenséget kovácsolni magadnak a szüleidből.Csak nyugodtan,no para :) drukkolok!
2014. júl. 15. 18:58
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszi, #9-es. :)
2014. júl. 15. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!