Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Levelező tagozaton is van...

Levelező tagozaton is van állami finanszírozás? (Mivel még maradt 4 félév állami támogatásom kíváncsi vagyok, hogy egy Master képzést levelezőn el tudnék-e ingyenesen végezni)

Figyelt kérdés
2010. jan. 7. 23:50
 1/2 anonim ***** válasza:
tudtom szerint levelezőn nincs támogatott hely...
2010. jan. 8. 08:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Az állam minden embernek 12 félévet támogat a felsőoktatásban. Ez lehet 4 év főiskola+2 év MA, 5 év egyetem, 6 év orvosi egyetem. De ide sorolható a felsőfokú szakképzés is.

Ha megfelelő előképzettséggel rendelkezel a jelentkezni kívánt szakon, s úgy szeretnél Master képzésen részt venni, akkor semmi akadálya. (pl: van egy főiskolai diplomád vagy BA/BsC képzésed történelemből, akkor ingyenesen képezheted magad töriből 2 félév alatt Ma képzésen) Viszont ha van diplomád, de teljesen más területen szeretnél Ma képzést szerezni, akkor előbb 50 kreditet kell gyűjtened, majd 4 félévet államilag támogatottan. (az 50 kredit fizetős)

2010. jan. 8. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!