OKJ-s Ápoló szakképesítés mennyit ér?
Közel állna hozzám ez a hivatás, viszont az elhelyezkedés is fontos szempont. Illetve ne ítéljetek el de néhány évet szeretnék külföldön eltölteni mivel itthon egzisztenciát sajnos nem lehet teremteni.
Minden tapasztalatot szívesen vennék ezzel a képzettséggel kapcsolatban és esetleg ha van külföldi tapasztalata valakinek azt is.
OKJ-s aplolo, hat az tuti, hogy otthon a diplomas szakapolok is epphogy normalis fizut kapnak.
En nem fuznek sok remenyt egy okj-s kepzeshez.
Nekem van egy 3 eves szakapoloim.
En inkabb tovabbtanultam es hagytam a francba az egeszet!
Elettpasztalatnak o volt!
Szerintem csak egy OKJ-val kulfoldon is csak csicskaztatnanak. Valszeg az agytallal kelnel es fekudnel.
Nekünk (DE-EK) azt mondják mindig, hogy tanuljunk csak diplomás ápolónak... de közben hozzáteszik azt is, hogy a legtöbb munkahelyen (kórházban) inkább az okj-s ápolókat veszik fel, mert nekik nem kell annyit fizetni, mint a diplomás ápolónak.
Persze többet ér egy diplomás képzés, de ápolókra mindig szükség van, így úgyis felveszik az okj-s végzettségűt, ha kell. Márpedig kell. :)
Nahjó, ez lehet, hogy nem volt érthető... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!