Eddig úgy láttam, hogy körülbelül a tavaszi félévben kezdik meg a diákok a munkát és következő évben az őszi félévben adják elő. El lehet kezdeni az őszi félévben is vagy akkor a tanárok nem nagyon szokták vállalni a témavezetést? Lehet szakdolgozat készítés mellett külön TDK-zni is vagy az már nagyon húzós?
Ősszel is lehet kezdeni TDK-t, de de ugyanabban az időszakban aligha fogod előadni, mert nagyon kevés az idő. De mivel nincs lekorlátozva, hogy mennyi időd is van rá, így bármikor érdemes lehet belevágni.
Szakdoga és TDK együtt nem ajánlott, ha a tárgyaidat is teljesíteni akarod jó átlaggal. Inkább kezdj el egy témát TDK-ként, és ha nem tudod befejezni, akkor vidd tovább szakdogának, annyival kevesebb melód lesz vele.
2014. júl. 11. 23:44
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!:)
2014. júl. 12. 22:29
3/9 A kérdező kommentje:
Szakdogát is be lehet adni TDK dolgozatként?
2014. júl. 12. 22:30
4/9 anonim válasza:
Egy TDK szerintem nagyobb hangvételű, mint egy szakdolgozat.
2014. júl. 12. 23:43
5/9 anonim válasza:
Én ősszel kezdtem el, előadtam, tovább is jutottam, és szakdogának is azt adtam be, DE ki kellett egészítenem, át kellett írnom bizonyos részeket, mert egy az egyben nem adható be még egyszer, hiszen ez már egy publikálásnak számít. Szóval nem lehet szakdogát TDK-nak beadni, nem lehet ilyen könnyen megúszni.
2014. júl. 13. 12:21
6/9 anonim válasza:
Ez kimaradt: Inkább a TDk-t szokták átdolgozva beadni, mert ugye előbb TDK-zol, és utána végzel. Ha már nincs hallgatói jogviszonyod, akkor nem TDK-zhatol.
2014. júl. 13. 12:22
7/9 A kérdező kommentje:
És általában a tanárok, hogy szokták fogadni, hogy valaki TDKzik? Úgy értem csak plusz munkaként (talán teher?) fogják fel, vagy inkább örülnek neki, nekik is van hasznuk belőle? Ősszel szokott lenni valamilyen határidő arra, hogy mikor kell legkésőbb elindítanom a TDK munkát? Egyszerűen csak kiválasztok egy témát és jelentkezem egy tanszéknél? (Az mennyire számít, hogy ismer-e egy tanár?)
Ha jól tudom, teljesen mindegy, hogy milyen témát választok, és nem számít, hogy tanultam-e már vagy , hogy hányas vagyok belőle.
2014. júl. 13. 20:14
8/9 anonim válasza:
Kérdező: Elkezdési határidő nincs, csak beadási. A téma kiválasztásánál azt is figyelembe kell venni, hogy mihez értesz, mi érdekel, és mivel juthatnál tovább. Esetleg az is szempont lehet, hogy ki lesz majd várhatóan az opponensed. Számít azért az is, hogy mennyire ismer a tanár, én a volt szakdoga-konzulensemhez mentem vissza, akinél az 1. szakdogámat írtam, mert róla tudtam, hogy rendes, kedves, segítőkész, emberileg 100%. Gondolom, hogy ha mondjuk mikrobiológiát tanulsz, akkor nem a idegennyelv-elsajátításból akarod majd írni. Sok mindent figyelembe kell venni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!