Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimnáziumi humán tagozatról...

Gimnáziumi humán tagozatról mehetek ügyvédnek?

Figyelt kérdés

Szeptemberben kezdem a gimnáziumot,humán tagozaton.Azaz emelten fogom tanulni a nyelvtant,irodalmat,történelmet.Magyarból 8 évig dicséretes 5ös voltam

,de a történelem is érdekel.:) Gondolkoztam,hogyha már "behatároltam" magamat,mit kéne késöbb tanulni.Az ügyvédek mit csinálnak? Tehát olyanra gondolok,hogy felfogadják őket,ők meg megvédik az ügyfelet,vagy kicsit tágabb az értelmezés? Illetve meg lehet ebből élni,jól keresnek,sok a munkanélküli ügyvéd? Nehéz az egyetem? A kérdés egyenlőre csak elméleti síkú,minden választ szívesen fogadok.;) 14/L

2014. júl. 11. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
14 évesen tényleg elméleti a kérdés, de a jogra a humán tárgyak kellenek, s nem a matek és a fizika.
2014. júl. 11. 19:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.:) Igen,azt sejtettem én is.:) A matekkal nincs bajom egyébként(5 voltam eddig,szeretem egyébként),a fizika az már más tészta.Utálom,bár 8.ban csak 3 hónapig volt fizikám(hál'istennek),de ez most mellékes.A többi kérdésre is tudsz válaszolni? :)
2014. júl. 11. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt mondják hogy ha ügyvéd szeretnél lenni akkor csak úgy tudsz előrébb jutni ha van ügyvéd ismerősöd vagy nagyon talpraesett és szerencsés vagy:)! Én annak készülök ha van bármilyen kérdésed írj nYugodtan én jövőre érettségizem:)!
2014. júl. 12. 12:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,szerintem élni fogok vele.:D Nincs ügyvéd ismerősöm,a bátyám orvosira jár,talán a doktori miatt van egy kicsi közük egymáshoz.:)
2014. júl. 12. 12:27
 5/6 anonim ***** válasza:
Sajnos nem igazán:/ az ügyvéd ismerős/rokon azért számít mert 3év gyakorlatot sokszor az ügyvédjelöltnek kell fizetni ilyesmi..elhelyezkedéshez kell az ismeretség:)
2014. júl. 12. 13:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja,hogy a gyakorlathoz is kell ismertség..:D Hát akkor nincs ismerős,de az még nagyon messze van.:-) Köszönöm!;)
2014. júl. 12. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!