Olyan van, hogy valaki se reál se humán beállítottságú?
már korábban is gondolkodtam ezen, de most sem tudom, az iskolai eredményeim sem nyújtanak választ, pl: 12 évesen, év végén matekból és töriből kaptam dicséretet, 13 évesen földrajzból és magyarból 14 évesen fizikából és magyarból
Gimnáziumban a jegyeimen se tükröződött a beállítottság (fizika 3, kémia 5, magyar 5, töri 3) egyik évben megyei versenyre jutottam magyarból és matekból. Idén felvételizem felsőoktatásba első jelölésem: pénzügy és számvitel másik a jogász szak. Matekból és magyarból emelteztem, matek 89% magyar 90%
A kérdésem tehát az lenne, hogy humán vagy reál beállítottságú lennék? Jó lenne abba az irányba indulni, ami az erősségem, de még én sem tudom, ha a jogász szakra gondolok, szomorú leszek, hogy nincs matek, a pénzügy és számvitelinek pedig biztos nincs sok köze az irodalomhoz :(
tanár pedig nem szerettem volna lenni.
köszi a válaszokat! :) ha igazat írsz második válaszoló, akkor neki is állok matekozni, csak úgy élvezetből :D
de a jogit előrébb tettem a rangsorban :)
Az igen, 89 és 90 százalékos EMELT szintű érettségik. Ezek szerint tényleg van ilyen.
Ezzel a tudással, akár elvégezheted egyik után a másikat, ha szorgalmas vagy. Például elvégzed a jogászt, akkor utána levelezőn végezheted a pénzügyet, persze ha elfogytak az államilag finanszírozott féléveid, akkor már fizetősön mehetsz (így tudom) vagy akár kettőt párhuzamban is végezhetsz, bár önmagában is nehéz mind a kettő. De lehet, ha a jogászt végzed előbb, annyira megkedveled ,hogy nem is fog már hiányozni a pénzügy.
köszi a válaszokat, remélem megszeretem a jogi pályát :)
valaki leértékelte a 'helyes döntés'-beíróját(és a többi választ is), én hasznosnak jelöltem, sajnálom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!