Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az ELTE-én tettem alkalmassági...

Az ELTE-én tettem alkalmassági vizsgát osztatlan tanár szakon, de nem kaptam semmilyen igazolást vagy egyéb papírt. Valaki kapott? Vagy csak én nem? Mert holnap lejár a módosítási idő e-felvin és elvileg azt is fel kell tölteni.

Figyelt kérdés

Májusban voltam. Már nagyon rég volt. Még arra sem emlékszem, hogy kaptam volna bármit is.

Nem akarom elbukni a jelentkezést. Előre is köszönöm a segítséget.

2014. júl. 9. 19:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nektek a motivációs levél már fel van dolgozva a felvin? Mert a pontok már ki vannak írva, minden fel is van dolgozva, de a levél mellett még "feldolgozás alatt" van és nem tudom kéne-e aggódnom emiatt.
2014. júl. 16. 21:19
 12/12 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok az, aki odajár. Azért jobb utánanézni annak a Klebelsberg-ösztöndíjnak, mielőtt felveszitek. Nem kis pénzekről van szó, legalábbis term. tudományi szakokon, kb. 60-70.000 Forint. Nagy a kísértés a fölvételre, ráadásul ezt majdnem mindenki megkaphatja, aki igényli. De aztán pont természettudományon azért van lemorzsolódás, ekkor ugye vissza kell fizetni, ez meg már évi 600.000-700.000 Ft, szorozva jegybanki alapkamat... Plusz a képzési díj fele, amit az első év után már kérnek, ha otthagyjuk...

Ha meg sikeres a diplomaszerzés, akkor én úgy tudom, hogy a képzés idejéig egy, az állam által kijelölt iskolában kell tanítanod (tehát mondjuk 5 évig). Igaz, ebbe neked is van minimális beleszólásod, de csak megyét mondhatsz, hogy hol akarsz tanítani. Ha nem vállalod, akkor is lehet visszafizetni. És van olyan szabály is, hogy 90 nap alatt kell visszafizetni, ezt neten olvastam.

Szóval kicsit rizikós szerintem. Mindenképpen csak olyan vegye föl szerintem, aki amúgy nem tudna itt tanulni, meg elég elhivatott és felelősségteljes, stb...

2014. júl. 17. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!