Pontszámítás. A felvin azt írja, hogy nem érem el a jogszabályi minimumom, az eduline-on pedig 274 ponton van. Esetleg tudnátok segíteni a pontjaim kiszámításában?
Sajnos elég hülye voltam és nem sikerültek valami jól a tanulmányi eredményeim, így nagyon lesnem kell a pontokat. A jelenlegi munkáltatóm fizetné a továbbtanulást. Ahová menni szeretnék az a BGF-PSZK pénzügy-számvitel távoktatásban. A nő akivel beszéltem azt mondta, hogy 240 vagy 260 pont kell. (nem emlékszem pontosan).
Ha valaki segítene nekem kiszámolni azt nagyon megköszönném.
Középiskola utolsó előtti év:
Irodalom: 2, Nyelvtan: 2, töri: 3, angol: 2, Matek: 2, Közgazdaságtan: 3
utolsó év:
irodalom: 3, nyelvtan: 3, töri: 3, matek: 2, angol: 3, közgáz 3.
Érettségi: nyelv és irodalom: 50%, matek: 53%, töri: 57%, angol: 68%, közgazdasági-marketing alapismeretek: 46%(választott)
OKJ: Jogi asszisztensi felsőfokú szakma.
nyelvvizsgám sajnos még nincs. Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget.
Bocsi, nem bántásból írom, de ilyen eredménnyel szerintem jobb is, ha nem mész egyetemre..
Ráadásul pénzügy számvitel szakra akarsz menni 2-es matekkal, ahol pedig elég fontos a matematika.
Az egyetemen sokkal nehezebb lesz a matek mint középiskolában, hogy akarsz ott átmenni a vizsgán, ha már középiskolában is csak a kettes lett meg?
Szerintem jobb ha nem kezded el az egyetemet, mert valószínűleg úgy is abba fogod hagyni, hogy ha nem sikerülnek a vizsgák.
A 240-260 pontot tisztán kell elérni, magyarul a jogi végzettséged nem játszik ilyenkor.
Azt pedig ha levonod nincs meg a 260 szerintem.
Újra kell érettségizned. Ha jobb eredményeket érsz el, akkor az érettségi százalékot tudod duplázni, és akkor a középiskolai év végi jegyeid nem számítanak bele.
Legalább két tárgyból érettségizz újra, azokból amik felvételi tárgyak a szakon: matek, angol, töri vagy közgáz
Pénzügyre a matek kell mindenképp, meg vagy az angol vagy tőri, de a választott tantárgya is jó. Szóval az érettségiből kijőn 242 pont. A másik számolási módot nem ismerem, de ilyen tanulmányni eredménnyel az se lenne jobb, már bocsi.
Kérdező, sajnos esélytelen bejutnod, de ilyen eredményekkel jobb is ha nem jutsz be, félév után valószínűleg menekülnél.
Ha mindenképp szeretnél ide járni, érettségizz újra matekból meg angolból. Egyiket csinálhatod emelt szinten is,és akkor plussz 40 vagy 50 pont,nem tudom pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!