Az az álmom, hogy állatorvos legyek. Sikerülhet?
14 éves vagyok, és nagyon szeretnék állatorvos lenni. Kiskoromban is mindig azt játszottam, hogy állatorvos vagyok. Már 4 éve el is döntöttem hogy, ha törik, ha szakad én állatorvos leszek. Nagyon szeetnék segiteni az állatokon, sőt az utcán lévő állatokon is.
Bio - kémia szakra kell menjek ugye? Milyen tantárgyak kellenek? Miből kell emelt szint? És mire van szükség még amit esetleg kihagytam?
Nagyon jó lenne, ha ez az álmom teljesülne, mindent akarok tudni. Előre is köszönöm szépen!
igen sikerülhet. és hogyha így állsz hozzá biztosan sikerülni fog :)
hajrá!:)
Szent István egyetem állatorvosi kara, jókat hallottam róla , rokonom is ott tanult
Nehéz egyetem, nagyon szerteágazó képzés.
Mivel nincs szakosodás, minden hallgatónak meg kell tanulnia a klinikai (sebészet, belgyógyászat, szülészet), paraklinikai (mikrobiológia, parazitológia, patológia stb.), államigazgatási, élelmiszerhigiéniai ismereteket, attól függetlenül, hogy pl. csak házi kedvencek rendelői ellátásával kíván a későbbiekben foglalkozni. Ne felejtsd el, hogy a gazdasági haszonállatokkal kapcsolatos ismereteket (tenyésztés, takarmányozás, technológia, agrárgazdaságtan) is mindenkinek kötelezően meg kell tanulni. Ennek következtében a képzés inkább az elméletre súlyozott, de a gyakorlati tapasztalat később megszerezhető.
Nagyon sokat kell tanulni, de megéri. A természettudományos képzések közül az egyik legszélesebb körű képzést adó szak. Nem mellesleg egy elég jól fizető, megbecsült szakma.
Az Állatorvos-tudományi Karon szerzett diplomát az EU összes országában elfogadják, és el is ismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!