Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az az álmom, hogy állatorvos...

Az az álmom, hogy állatorvos legyek. Sikerülhet?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, és nagyon szeretnék állatorvos lenni. Kiskoromban is mindig azt játszottam, hogy állatorvos vagyok. Már 4 éve el is döntöttem hogy, ha törik, ha szakad én állatorvos leszek. Nagyon szeetnék segiteni az állatokon, sőt az utcán lévő állatokon is.

Bio - kémia szakra kell menjek ugye? Milyen tantárgyak kellenek? Miből kell emelt szint? És mire van szükség még amit esetleg kihagytam?

Nagyon jó lenne, ha ez az álmom teljesülne, mindent akarok tudni. Előre is köszönöm szépen!

2014. júl. 8. 11:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Biológiát és kémiát tanuld emelt szinten.
2014. júl. 8. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:

igen sikerülhet. és hogyha így állsz hozzá biztosan sikerülni fog :)

hajrá!:)

Szent István egyetem állatorvosi kara, jókat hallottam róla , rokonom is ott tanult

2014. júl. 8. 11:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :))
2014. júl. 8. 11:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, drukkolok. Az nagyon jó, hogy 14 évesen már ilyen szinten érdeklődsz az érettségi felől is, és ennek alapján tudatosan tanulod a gimnáziumi 4 évedet, így sikerülni fog. A korosztályod nagy része azt se tudja még, hogy mi az az érettségi, meg hogy kétszintű. Ha még most leszel nyolcadikos, akkor mindenképp jól gondold meg melyik gimnáziumba jelentkezel továbbtanulni. Érdemesebb egy erős, magas színvonalúba továbbmenni, mert lehet, hogy ott kemény lesz a tanulás, és becsúszhat néhány rossz jegy, de legalább megkapod azokat az alapokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a lehető legjobb érettségit írd, és az egyetemre bekerülve továbbvidd azt a tudást, amit ott megkaptál, úgyhogy jó helyre jelentkezz. :D
2014. júl. 8. 12:02
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :D és úgy lesz :D
2014. júl. 8. 13:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Nehéz egyetem, nagyon szerteágazó képzés.

Mivel nincs szakosodás, minden hallgatónak meg kell tanulnia a klinikai (sebészet, belgyógyászat, szülészet), paraklinikai (mikrobiológia, parazitológia, patológia stb.), államigazgatási, élelmiszerhigiéniai ismereteket, attól függetlenül, hogy pl. csak házi kedvencek rendelői ellátásával kíván a későbbiekben foglalkozni. Ne felejtsd el, hogy a gazdasági haszonállatokkal kapcsolatos ismereteket (tenyésztés, takarmányozás, technológia, agrárgazdaságtan) is mindenkinek kötelezően meg kell tanulni. Ennek következtében a képzés inkább az elméletre súlyozott, de a gyakorlati tapasztalat később megszerezhető.

Nagyon sokat kell tanulni, de megéri. A természettudományos képzések közül az egyik legszélesebb körű képzést adó szak. Nem mellesleg egy elég jól fizető, megbecsült szakma.

Az Állatorvos-tudományi Karon szerzett diplomát az EU összes országában elfogadják, és el is ismerik.

2014. júl. 9. 12:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2014. júl. 9. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!