Ha teszek egy előre hozott emelt szintű érettségit angolból, akkor az már "végleges"?
irhatsz javitot kovetkezo vizsgaidoszakban, de elotte- mivel ez 4eves targy- osztalyozo vizsgat kell tenned.Csak ugy mehetsz erettsegizni, ha megvan a 12. evvegi jegyed.
Ami fontos, hogy ha egyszer mar emelteztel, akkor csak azon a szinten tehetsz javitot, kozepszinten nem.Tehat erdemes eloszor a kozepfokut, aztan az emeltet.En is igy csinaltam. Augusztusban osztalyozo, oktoberben kozep, majusban meg majd emelt.
sok sikert!
Hát én meg úgy tudom, h nem csinálhatod újra, ameddig nincs érettségi bizonyítványod.
Ha középszintűt csinálsz, akkor 12-ben emeltezhetsz.
De középszintűt már nem írhatsz, illetve ha emelt szinten érettségiztél, akkor emeltet sem írhatsz még egyszer. Csak ha már a kezedben lesz a bizid, vagyis leghamarabb a következő októberi érettségi időszakban. (De akkor csúszol az egyetemmel...)
De olvass utána OKM honlapján, vagy hívd fel őket, az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!