Lenne így esélyem?
Figyelt kérdés
Szeretnék majd az egyetemen matematika szakra beiratkozni, mivel nagyon szeretem a tantárgyat. Az a gond, hogy nem tudom, van-e hozzá tehetségem. Mindig dicséretes ötös voltam belőle egy elég erős gimiben, de attól tartok kevés lennék az egyetemhez. Imádom a matematikai problémákat (tudom, a középiskolai matematikai problémák semmik az egyetemihez képest). Ami NAGYON megy és IMÁDOM, az a geometria! Minden mennyiségben! A bizonyítások nagyon jól mennek, és minden érdekel, ami geometria. Az algebra is megy, de azt annyira nem szeretem, vagyis nem minden részét. Úgy érzem a matek, meg a kémia az a tantárgy, amit szívesen tanulok. (Ezért gondolkodok még a vegyészen, vegyészmérnökön) Lenne esélyem arra, hogy jó matematikus legyek, vagy felejtsem el, nincs hozzá elég tehetségem? Kérlek őszinte válaszokat!2014. júl. 5. 08:38
1/5 anonim válasza:
Már miért ne lenne? Magad írtad le hogy erős gimiben jó vagy belőle és szereted! Kinek lenne esélye ha nem annak aki jó középiskolában jó belőle? Ez viccnek szántad?
2/5 A kérdező kommentje:
Nem viccnek szántam, de nincs túl sok önbizalmam, és annyian vannak matekversenyeken, akik szerintem jobbak nálam. És ha már matematikusnak mennék szeretném jó eredménnyel elvégezni. Köszönöm a választ :)
2014. júl. 5. 09:27
3/5 anonim válasza:
Most egoboost-ért jöttél? Menjél egyetemre belőle, ez nem is kérdéses.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem, nem magamat akartam fényezni, egyszerűen nincs önbizalmam, nem vagyok az a "nem vagyok elég jó, de akkoris odamegyek" típus. Elég maximalista vagyok és félek, hogy nem tudnék jól teljesíteni. Azért írtam ki a kérdést, hogy akik jártasak a témában mondják meg őszintén, hogy odavaló vagyok-e, vagy nem.
2014. júl. 5. 11:21
5/5 anonim válasza:
Nem kell túl misztifikálni az egyetemet. Az egyetem elvégzésére (még jó eredménnyel is)nem csak zsenik képesek.
Az ha valamiből jó sőt kiemelkedő tanuló vagy és van szorgalmad már bőven elég a képzés elvégzésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!