Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyenge matek tudással műszaki...

Gyenge matek tudással műszaki szak?

Figyelt kérdés

Valószínű, hogy felvesznek egyetemre. Az a gondom, hogy én már 2 éve matematika közelében sem voltam. Középsuliban 3-as voltam belőle, az érettségim is ilyen lett. Az lenne a kérdésem, hogy most ismételjek? És mégis mit kellene? Mi az amit mindenképp alap tudni?

Légyszi kíméljetek meg azoktól az utálkozó kommentektől, hogy ilyen eredménnyel és tudással minek megyek műszakira, majd én azt tudom. Köszi

2014. júl. 2. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
azt mindenképpen tudjad amit leadtak a középiskolában, a többit majd megtanítják ők
2014. júl. 2. 11:06
 2/7 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Nem utálkozásként, de tényleg, miért mentél műszakira, ha gyenge vagy matekból?

Amúgy találsz a neten szintmérő teszteket, azokat oldd meg.

pl.

[link]

2014. júl. 2. 11:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Azért, mert még én sem tudom, hogy gyenge vagyok-e matekból. Amit középiskolában "tanított" a tanárunk azt inkább nem is részletezném. Még jó, hogy már nem tanít. Bár én sem tanultam sosem matekra...

A mostani középszintű matek érettségit is megcsináltam és az 4-es lenne (így, hogy nem matekoztam egy ideje, nem is értem egyeseknek ez miért volt nehéz)

Köszi a szintfelmérőt!

2014. júl. 2. 12:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

http://www.youtube.com/user/HunDigitalSquirrel/videos

http://www.youtube.com/watch?v=KsLH8woWtP4&list=PLYqpQrJfuUr..

[link]

Ezeket az oldalakat ajánlom tanuláshoz. Szerintem mindent érdemes átismételni az elejétől kezdve. Nem elég, ha egyenlet alapján meg tudod oldani a dolgokat, hanem meg is kell érteni.

Amúgy én hasonló helyzetben vagyok, egy teljesen más irányba szerettem volna menni, de lehet, hogy jövőre végül én is műszaki szakra fogok jelentkezni. A gond az, hogy én sem voltam alapjáraton reál tantárgyakból kiemelkedő, már pedig nekem az ismerőseim közül eddig csak azok voltak képesek bennmaradni műszaki (illetve IT szakon) akik világéletükben matekzsenik voltak. Amióta a népszerű szakokat átalakították azóta a műszaki és IT szakok népszerűbbek lettek könnyebbek viszont nem. (Például most a gépészmérnöki szak a 2. legnépszerűbb.)

Az elsőéves hallgatók minimum fele lemorzsolódik az első évben kivétel nélkül.

Mindenesetre sok sikert, ja és matek mellett a fizikát sem ártana átismételni, mert bizony az is van, illetve, ha például villamosmérnöknek mész akkor programozásba sem ártana belekóstolnod.

2014. júl. 2. 12:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Utolsó köszi a linkeket! Végig fogom nézni mindet. :)

Esetleg valaki fizikából tudna valamit ajánlani, akár könyvet is amiből teljesen az alapoktól tudnék tanulni. A fizika tudásom a matektól is rosszabb. Csak elméletet tanultunk belőle anno :/

2014. júl. 2. 13:36
 6/7 A kérdező kommentje:
Ami a programozást illeti abban lesz segítségem :D
2014. júl. 2. 13:37
 7/7 anonim ***** válasza:

Talán a A fizikai gondolkodás iskolája 1-3. segíthet.

[link]

Csak véletlenül bukkantam rá még régebben, én még csak belenéztem. Az első kötetben és a másodikban, ha jól emlékszem elmélet van, a 3-ban pedig feladatok.

A műszaki szakokon amúgy szoktak felzárkóztató órák lenni az első félévben a középiskolai anyagból, azt hiszem ezt azoknak kötelezően igénybe is kell venni akik nem érettségiztek fizikából vagy pedig valamilyen vizsga keretében fogják eldönteni, erre pontosan nem emlékszem. Azonban ezek az órák nagyon tömények, ezért ettől függetlenül érdemes átnézni a középiskolai anyagot.

2014. júl. 2. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!