Japán szak japán tudással?
Ha tényleg megvan a JLPT N1-es nyelvvizsgád, akkor teljesen felesleges a japán szak. Még N2-vel sincs értelme már, mert nyelvtanilag nem tudnak már mit megtanítani de talán már más téren sem.
Legalábbis az alap szaknak nincs értelme, de szerintem a mester képzésnek se nagyon.
Az egyetlen dolog ami miatt jól jöhet, hogy könnyedén kijuthatsz Japánba a különböző ösztöndíj programok révén.
Ha érdekel a japán töri, irodalom, akkor jelentkezz nyugodtan japán szakra. A nyelvórákat meg kirázod majd az ujjadból.
Bár ha nekem lenne majdnem anyanyelvi szintű japán tudásom akkor inkább valami mérnöknek tanulnék, mellette fejleszteném a szakmai szókincset és elmennék egy japán partnercéghez itthon dolgozni. Vagy esetleg ki Japánba.
Nehéz kérdés. A kifejezetten japán nyelves munkákhoz (legalább is itt magyarországon) ahogy néztem kértek diplomát is a nyelvtudás mellé. Szvsz N1-es szintűnek is lehetnek új dolgok a nyelvi órákon is, igaz, hogy nem sok, de van. Simán lenne emellett lehetőséged egy másik szakot elvégezni akár, vagy dolgozni.
És végül pedig hozzátenném, hogy a japán szak alapvetően nem nyelviskola, azok akik extra energia befektetés nélkül tervezik megtanulni az egyetemen a nyelvet, azoknak nem fog sikerülni. Több évfolyam társam is meg ismerősöm van a szakon akik éveket éltek kint japánban és N1-es vizsgájuk van, mégis jöttek a szakra. Rengeteg japán és általánosan kelettel foglalkozó tárgy van, egészen a keleti gazdaság és politika témakörig, ezért széleskörű elhelyezkedési lehetőséget biztosít, míg a nyelvtudás önmagában csak a tolmácsolás, fordítás, nyelvtanár pozíciókra elég, és akkor is csak oda ahol nem kérnek diplomát véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!