Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen fősulira/egyetemre...

Milyen fősulira/egyetemre kéne mennem?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekel a magyar, a töri és az egyéb nyelvek (és a politika is, képzőművészet, a zene, a táncművészet, néprajz).

Szívesen lennék színházban rendező, dramturg vagy könyvtáros, esetleg valamilyen újságíró.

Hova lenne érdemes mennem? Még csak 10-es vagyok egyébként, szóval a pontokról se tudok semmit.:D

Nem akarom most eldönteni még, csak úgy betájolni hogy kábé hová:).

Egyébként a továbbtanulásba ugye nem nagyon számítanak a 9-es év végi jegyek? Elég sok hármasom lett sajnos. Erős gimnáziumba járok egyébként.

2010. jan. 5. 21:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak 11. végétől számít az eredmény, szóval még az idei sem. Ha tényleg ezek érdekelnek, akkor bölcsészkart javasolnék, de munkát szerezni nehéz vele.
2010. jan. 5. 21:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezek még változhatnak,lehet,hogy addigra más fog érdekelni vagy szűkül a kör és könnyebb lesz választani, amúgy tényleg a bölcsész kar lenne a legmegfelelőbb, de azt sokan nem ajánlják.
2010. jan. 5. 23:35
 3/6 anonim ***** válasza:

elég széleskörű az érdeklődésed, öröm nézni. :) bölcsészkarra szerintem akkor érdemes menned, ha szeretnél tanár lenni és tanári szakot is végzel mellé vagy ha pl. nyelvszak után fordító vagy tolmács szeretnél lenni és még egy sulit elvégzel.

jogi egyetemre jelentkezhetsz politológia szakra, de nyelvekkel és ilyen érdeklődéssel párosítva a közgáz nemzetközi kapcsolatok szaka is jó választás. a színművészet egyetemen van színházi és filmdramaturg képzés (előbbi színháztudomány néven), de nem indul minden évben.

szerintem elég, ha kb. egy év múlva eldöntöd, hogy merre, de akkortól tényleg jó lenne célirányosan készülnöd.

2010. jan. 6. 01:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a jogot felejtsd el. Baromira lecsökkentették a felvehető keretet, vagyis jó magas pontokra számíts. Politológia társadalomtud. képzés, ott is csökkentették bőven. Miért? Mert van belőlük egy csomó, és nem igazán kell még több munkanélküli...
2010. jan. 6. 11:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat:)
2010. jan. 6. 14:49
 6/6 anonim ***** válasza:

menj néprajzra. az mindenből egy kicsi. komolyan.

van az ELTE-n, PTE, SZTE, DE-n... érdemes.

2010. márc. 6. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!