Akik most adták be egyetemre/fősulira a jelentkezésüket, mi alapján választottak iskolát és szakot?
Több éve az az álmuk, hogy ez legyen a szakmájuk?
Alacsony volt a ponthatár?
Csak kell egy diploma, mindegy, hogy milyen?
Ne legyen matek?
Nézegettek állásajánlatokat és az alapján nagyjából leszűkítették, hogy mire van igény, és abból mi érdekli őket?
Megnézték azt, hogy a lakhelyükhöz melyik suli van a legközelebb?
Esetleg hogy a lakhelyükön milyen elhelyezkedési lehetősége vannak?
Köszönöm a válaszokat!
Egyéb választási opció is érdekel!
Azért tettem fel a kérdést, mert nekem véletlenek sorozata alakította ki, hogy most mit is tanulok, ne meg a szerencse, mert nagyon jó szakon vagyok, és érdekelt, hogy másnál ez hogy ment.
Sokaktól hallottam, ezeket a szempontokat amikor mi felvételiztünk (3 éve) és kíváncsi vagyok, hogy most is így van-e.
-Kb. egy éve találtam ki hogy mire jelentkezek.
-A ponthatár 440-450 körül van.
-Számomra fontos hogy legyen diplomám, és az se mindegy hogy milyen, nem véletlenül választottam ezt a szakot.
-Mind a reál mind a humán tantárgykat szeretem. Alkalmazott közgazdaságtanra jelentkeztem, ott lesz bőven matek, meg azért humán tárgyakat is fel lehet majd venni.
-Igen, nézegettem álláshirdetéseket is, de én úgy gondolom, hogy az igazán jó állásoknak csak 1%-át hirdetik meg, a többit ismeretség, kapcsolatok révén töltik be, úgyhogy erre próbálok majd rágyúrni egyetemi éveim alatt...
-A távolságot nem vettem számításba, mivel kisvárosban élek, és a közelben nem nagyon van egyetem, ezért úgyis mindegy hogy most két vagy három órát vonatozok heti kétszer.
-Nem úgy tervezem hogy friss diplomásként a szülővárosomban akarnék élni, max azt tudom elképzelni hogy 15 év múlva visszajövök.
Továbbá iskolát rangsorok, hallgatói vélemények, ismerősök véleménye alapján választottam, a szaknál fontos volt hogy többféle mesterszak közül is tudjak majd választani (és azok legyenek is annál a sulinál).
Más most így nem jut az eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!