Miért hiszik azt egyesek, hogy bármilyen alapszakról lehet bármilyen mesterképzésre menni?
A nap "nem tudom miért tettem fel" kérdését hallhatjuk.
Ilyenkor elgondolkozom, hogy miért olvasom a közoktatás, tanfolyamok kategóriát.
sajnos ez magyarországon valóban nem így működik, azaz valamennyire releváns diplomával lehet csak továbbmenni.
sajnos - vagy nem sajnos? véleményem szerint nem csak az egyetemen lehet magas szintű tudást szerezni, számomra pl. a "magántanulás", önképzés sokkal hatékonyabb, a professzorokat normális esetben fel lehet keresni, ill. az angolszász tutor-rendszer sokkal többet ér, mint a 30 fős szeminárium itthon...
a normális az lenne, valóban, ha (szinte) bármilyen diplomával lehetne továbbmenni bármilyen mesterre. van releváns tudásod? akkor mindegynek kénelennie, honnan szedted, egyetemről, esetleg már meglévő munkából vagy máshonnan.
persze hozzá kell tenni, hogy egyre többeknek elérhető a diploma, így egyre értéktelenebb úgymond, minőségileg is romlanak a képzések (nagy részük), és sok ember jön ki évente, relatíve, ugyanazzal a papírral, plusz rengeteg specializáció van, amerikában már women studies és hasonló dolgok, tehát egyre jobban elvárás, hogy minél specifikusabban feküdj rá egy szakterületre, és mesterre is lehetőleg "egyenes ágon" menj, azaz ne keresztbe kasul, mint az idézett kérdésben.
de kérdező, azért ha ez a dolog, az idézett kérdés a te esélyeidet nem fenyegeti (meggyőződésem, hogy nem, a fentebb írtak miatt), akkor ne törődj vele szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!