Egy kis felvilágosítást kaphatok, hogy milyen a középiskolai felvételi Debrecenben?
Nekem matekból és angolból volt a kossuthban, a tágban meg csak matekból, de a többi tárgy is hasonlóan működik.
A kossuthban először kaptam egy feladatot, aztán leültettek, hogy oldjam meg. Egy ilyen törtes egyszerűsítéses feladat volt, küzdöttem vele rendesen, nem akart kijönni szép eredmény. Aztán egyszer csak jött a tanár, ránézett, bekarikázott a legelején egy negatív előjelet, amit benéztem, azért nem akart összejönni. Nem is beszéltem semmit a tanárral, mondta hogy megvagyunk, menjek angolra :D Ott húztam tételt, kicsit beszélgettünk a témáról, aztán még feltett az angoltanár pár általános kérdést, hogy miért ezeket a szakokat jelöltem, ilyesmi. Ja meg odaadtam neki pár versenyeredményt.
Kb ennyi volt az egész.
A tágban húzni kellett tételt, azt is volt időm megcsinálni egy padnál, aztán kihívtak a tanári asztalhoz. Ott többen is ültek, megnézték a megoldásom meg beszélgettünk elméleti dolgokról is matekból. Az elején félreértettük egymást, aztán úgy kezeltek, mint egy óvodást :D Én meg csak pislogtam, hogy mi a szösz van, idejövök a tágba szóbelizni matekból, erre ezek sündisznókról meg almákról magyaráznak nekem :D Aztán mire leesett, hogy mit értenek pöttyös tigrisek alatt (üres halmaz...), totál készen voltam. Hátranéztem az osztálytársaimra kérdő tekintettel, hogy vajon mi a szöszről dumál ez a nő, de ők is csak a vállukat rándították meg :D
Az írásbelik jók lettek, a magyar 40-45 között, a matek 45-50 között volt, 48 talán, de már nem emlékszem.
Matekból külön nem készültem, tagozatosak voltunk általános iskolában. Magyarból pedig a helyesírási szabályzatot vettem végig 2-3x a teszt előtt. A jegyeim ötösek voltak, irodalomból csúszott be négyes csak, úgy emlékszem. Na meg hát a magatartás... :D
Végül is mindkét helyre felvettek, de a kossuthot írtam előre.
Őszintén szólva a nyelvi osztályt a helyedben nem forszíroznám, a nyelvoktatás nem egy nagy durranás a kossuthban. Helyette kb akármilyen szakot beírnék a helyedben, különösebb jelentősége úgy sincs. Rugalmasak, azt tanulsz majd, amit szeretnél,ez az iskola érdeke is. Ha felvesznek, onnantól már jó kezekben vagy :D
Mire akarnál pontosan készülni?
Az írásbelire inkább vagy a szóbelire?
Az unokatesom egyik gyereke akart oda menni
(szintén TÁG meg Kossuth Gyakorló), de sajnos nem volt elég jó az átlaga, így az összpontszáma nem volt elég a végén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!