Szerintetek felvesznek a Zsigmond Király Főiskolába emelt szintű érettségi nélkül?
Mivel a leírtak alapján 0-tól 450 pontig bármennyi felvételi pontod lehet, ezért csak ennyit lehet válaszolni: lehet.
De szerintem nem szoktak ott az egekbe szökni a ponthatárok.
Ilyen nincs. A felvételi követelményeket szakonként határozzák meg központilag, nem maguk az egyetemek, főiskolák.
Egyébként a ZSKF-en vannak szakok, ahol nem kell emelt szintű.
Önköltséget nem választottad; ZSKF-en és az összes többi magán felsőoktatási intézményben nincs államilag támogatott oktatás.
ZSKF-en van olyan szak amihez nem kell emelt szintű érettségi. Nekem még régi típusú van (mielőtt bevezették volna az emelt szintet), de simán felvettek. Ez a gazdaságinformatika szak. Nem tudom te mire jelentkeztél.
Ha olyanra jelentkeztél ahova kell emelt szint (ez állami előírás, nem a főiskola dönti el), akkor még egy lehetőséged van: alapképzés helyett felsőoktatási szakképzésre jelentkezel (FOKSZ). Erről aztán át tudsz jelentkezni intézményen belül az alapképzésre (jár most is velem egy csoportba olyan aki ezt így csinálta). A részletekről érdeklődj a HIK-nél (hallgatói információs központ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!