Nagyon nehéz elvégezni a jogász szakot egyetemen?
Az egyetemi anyag a TUDOMÁNYOS része a jognak, amit BÁRKI megtanulhat, ha van elég ideje és kitartása és megvan a készsége, hogy napi 16 órát magoljon és NEM gondolkodsz azon, hogy minek kell megtanulni olyat, aminek semmi hasznát nem veszed.
A jogi karhoz nem kell több. A jogi karhoz. De a jogászi szakma már az sokkal többről szól és másról is, nemcsak a tanulásról.
Csatlakozom:
"Az abszolutóriumig is sokat kell tanulni, de az igazi megmérettetés a záróvizsgákon történik. (Több embert ismerek, akik pl. öt éve nem birkóznak meg a polgári jog záróvizsgával.)"
-hoz
Én 2,5 év alatt tettem le a 4 államvizsga csomagot.
Sziasztok!
Én a PTE-n végeztem. Nem értek egyet azzal, hogy csak magolni kell. Igenis meg kell érteni. Én csak úgy tudtam megtanulni akár jogszabályokat, akár mást, hogy meg kellett értenem. Pl. a polgári jog öröklés része tiszta matek, mondhatjuk, hogy meg kell tanulni a "képleteket", aztán logikázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!