Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan legyek jó matekból?

Hogyan legyek jó matekból?

Figyelt kérdés

Gimnázium 3. osztályába járok, jövőre érettségizek. A gondom az, hogy mondhatni semmit nem tudok matekból. A feladatok nagy részéhez hozzá sem tudok kezdeni.

Valami tipp esetleg? Nem akarok elvérezni az érettségin.:(

2014. jún. 14. 13:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Külön tanár, önszorgalom, neten van sok videó/segítség

Amúgy én világ életemben épp hogy 2-es voltam matekból, igazából sose érdekelt ezért nem is foglalkoztam vele, csak hogy a kettes meglegyen.

Idén érettségiztem, azt hittem nagyon sz*r lesz erre 4-es lett. Semmi tanulás és semmi készülés. Érettségi előtti napon átnéztem a függvénytáblát meg a fontosabb képleteket.

18/L

2014. jún. 14. 14:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Külön tanár, de olyan, aki lépésről lépésre elmagyarázza hogyan kell. Az majd segít, nem is keveset!
2014. jún. 14. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
külön tanár és sok gyakorlás kell hozzá
2014. jún. 14. 14:58
 4/7 anonim ***** válasza:
forgasd a tankönyvet, nézz meg és érts meg kidolgozott feladatokat, aztán gyakorolj magadtól. figyeld meg, hogy hol van az a pont, ahol elakadtál. szoktam segíteni olyanoknak, akiknek nagyon nem megy a matek, és azt veszem észre, hogy már az általános iskolás anyag sem megy nekik, pl a műveleti sorrend, zárójelfelbontás, törtek egyszerűsítése, bővítése, és emiatt nem tudnak továbblépni, szóval az első dolog az legyen, hogy ezeket tanuld meg, és csak utána fognak menni az olyan feladatok, amikhez ezt már használni kell.
2014. jún. 15. 01:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Gyakorold a korábbi érettségi feladatokat először egyedeül és ha nem megy akkor különtanárral. (1500HUF/45 perc Budapesten az átlagos ár)
2014. jún. 15. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:
különtanár és sok gyakorlás
2014. jún. 17. 09:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha beszélsz angolul, akkor nézd meg ezeket a videókat:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLC292123722B1B450

A csávó döbbenetesen jól magyaráz, analízises videói is vannak, ha valaki magasabb szintű matekkal szenved.

2014. jún. 21. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!