Melyik egyetem a jobb, ELTE vagy SzTE?
Magyar szakon akarok tovább tanulni, jelenleg az ELTE van az első helyen megjelölve, de július 20.-áig még át lehet írni a sorrendet, és most elég sokan mondják, hogy Szegeddel jobban járnék.
Nyilván mindkét helyen ugyan azt tanulnám, de igaz, hogy az ELTE sokkal jobb egyetem, mint a SzTE? És a két várost (Pest-Szeged) ha pro-kontra nézzük, melyik jön ki első helyen?
Ha nem változik drasztikusan a ponthatár, úgy néz ki, lesz esélyem mindkét helyre (Kb. 390 pontom lesz, ELTE-re 295, SzTE-re 247 volt tavaly a ponthatár), szóval tényleg csak rajtam áll, melyiket jelöljem be elsőnek.
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi, esetleg ha valaki ismeri mindkét várost, örülnék, ha írnátok. :)
Magyar szakról abszolút nem tudok nyilatkozni, se az ELTÉ-sről, se az SZTE-sről.
Viszont a várossal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy kinek mi jön be.
Én Szegedre járok, és nagyon szeretem. Nem túl kicsi, nem túl nagy, és baromi szép:) Jó a tömegközlekedés, amire a pályázók 90%-a kap bérletet is. Kapunk minden évben jegyzettámogatást is, meg úgy alapból olcsóbb az élet, mint Pesten. Nekem sokkal jobban bejön ez a szép, rendezett, emberi nagyságú város, mint Pest, ahol két hely között fél órát villamosozol, ahol elhányod magad, ha lemész egy aluljáróba....
De persze valakinek kell a pesti nyüzsgés:)
Két barátom jár az ELTÉ-re, mindkettő jogra, az elmondásik alapján azt látom, hogy az indokolatlan szopatás megy az összes vizsgán. Ott tényleg azon múlik, hogy meghúznak vagy sem, hogy kihez kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!