Óbudai egyetemen, villamosmérnök nehéz szak?
előbb hozni kéne a középiskolában az 5öst mert töredéke az egyeteminek
amúgy hülyeség, hogy kevés pontszám kell... 280 kell jövőre minimum vagyis egy 70%-os matek és egy 70%-os fizika vagy hasonló arányban ezekre azért kell tanulni.
Hát pedig 280 pont az rohadt kevés, jövőre talán már a minimum ponthatárhoz se lesz elég.
70% matek, fizikával még szószó, de gondolj bele: nyelvvizsga, 22% matek, 60% info emelt is 280 pont, ez pedig semmi. De akár matek, fizika 50% emelt már 300 pont és ez is elég gyenge...Arról meg nem is beszélve, hogy ha nem duplázól az nagyon fel tudja húzni egyeseknél a pontszámot.
(És ezt mind úgy mondom, hogy már érettségiztem viszonylag jó eredménnyel szóval nem csak a levegő beszélek.)
Visszatérve a témához: meg lehet csinálni, volt rá példa, de nem sok és ellentetjére is volt példa, hogy jó eredményekkel jött valaki aztán mégis bukott. Szóval ha mégis erre mész, akkor nem ártana nyáron is ráfeküdni már egyetem alatt meg pláne nagyn megnyomni a tanulást az első félévekben. (Se az óbudait, se a villamosmérnök szakot nem ismerem, bme-s infos vagyok, de szerintem ez általánosságban is igaz.)
Ja és pontszámnak semmi köze nincs a nehézséghez, ha bármi akkor inkább a nehezek közt van a villamosmérnök, de szerintem két ennyire más szakot nem lehet összehasonlítani (gondolok akár a info és villamosra pedig azok azért elég közél állnak)
"és elvégezhető mint minden más reálos szak."
Mi az a minden más? Tudatommal nem sok olyan reálos (műszaki, IT-s) szak van amit csak úgy ellehet végezni. A legnagyobb bukási arány ezeken a szakokon figyelhető meg.
Azt hiszem múlt évben az elsősök felét a 2. félév végére simán kiszórták a Kandón. Nekem két ismerősöm jár oda. Az egyikük 2 éve van ott és még semmit nem csúszott (ő, ha jól tudom 100%-os emelt matekot írt), a másik a bátyám volt osztálytársa ő csak úgy beesett oda 4 évvel ezelőtt (kevés ponttal) és még mindig 1. és 2. féléves tantárgyakkal szenved. Tehát az első ismerősöm már lezárta azt 2 év alatt amivel a második már 4 éve szenved.
Mindenesetre megéri kipróbálni, én is jövőre jelentkezem oda és majd magam tapasztalom, hogy bírom-e vagy sem. Sok vesztenivaló nincsen, ha itt nem bírod akkor a többin sem bírnád a matekot (nem azért, mert ez gyenge, hanem, mert hasonló követelmények vannak a műszaki és IT-s szakokon máshol is, gondolom).
A lényeg, hogy érdemesebb kipróbálni és saját tapasztalat alapján véleményt formálni mint sem megijedni és elmenni egy töltelék szakra amivel utána sosem fogsz elhelyezkedni. Amúgy azt mondják, hogy egyetemen bár nehezebb a matek, de más is, tehát lehet arra jobban rá áll az agyad. Pont múltkor olvastam, hogy egy srác 270-280 ponttal ment oda még pár éve és mára már lediplomázott.
A pontszám önmagában nem jelent semmit, mivel egyrészt általánosságban véve egy emelt matekból vagy fizikából jóval kevesebben írnak 80-90%+ érettségit, mint nyelvekből vagy mondjuk töriből. Másrészt pedig a műszaki terület a kormány számára kiemelt terület és 2-3-szorosa a férőhelyek száma, mint mondjuk a bölcsészképzésen.
Nem akarom elvenni a kedved, de a hármas matek az nagyon kevés. Az emelt szintű érettségi az majdhogynem kötelező erre a szakra, ha nem csak bekerülni szeretnél, hanem egyszer elvégezni is szeretnéd. A matek ráadásul eszköz, nem cél, így jópár későbbi tárgynál elvárják, hogy készségszinten alkalmazd is a megtanultakat; és természetesen ott már nem fogják részletezni, hogy is kell megoldani azt a lineáris diff. egyenletet.
A mérnök infón, és a p.t. infón pedig még annál is több matek van. 150 oldalnyi tételt, definíciót, bizonyítást tanulhatsz meg; jellemzően ha egy tételt vagy definíciót nem tudsz kivágnak. Bizonyítás nélkül pedig kettesnél jobbat nem kaphatsz.
az idei pedig különösen gáz volt a rengeteg koordinátageometriával háromszög köré írható kör egyenlete wtf?
én faktos voltam és ezek még az emeltre felkészítő dogáknál is rémesebbek voltak
az emelttel jobban jártam volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!