Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A terület- és településfejlesz...

A terület- és településfejlesztő mit csinál és hol lehet vele elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Vagy mit ajánlotok még ami földrajzzal kapcsolatos szak?
2010. jan. 2. 18:18
 1/5 anonim ***** válasza:
pl.önkormányzatnál
2010. jan. 2. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:

én is erre a szakra pályázom. :)

1-2 infó:

A Földrajz BSc szak a sokszínű geográfusképzés hagyományaira épül. Célja, hogy az itt tanulók széles körű ismereteket sajátítsanak el Földünkről, különösen a hazai táj fejlődéséről, sajátosságairól, társadalmi-gazdasági viszonyairól, a természeti és társadalmi környezetben lejátszódó folyamatok kapcsolatrendszeréről.

Az első évben általános természettudományi és földrajzi ismereteket fogsz tanulni olyan tantárgyak keretében mint például: éghajlattan, térképészeti alapismeretek, népesség- és településföldrajz, gazdaságföldrajz, geomorfológia, talajtan, Magyarország és Európa földrajza.

A második évtől pedig öt szakirány közül választhatsz:

* Geoinformatika

* Idegenforgalom

* Táj- és környezetföldrajz

* Terület-és településfejlesztés

* Földrajz tanár

Nem tudom mennyire lehet nehéz. A többi szakirány annyira nem érdekel, tanár főleg nem.

Te mit tudsz róla? van valaki ismerősőd aki ezt tanulja?(nekem nincs)

Osszdd meg velem amit tudsz. :)

Nem tudod tavaly menniy volt a bekerülési ponthatár? mert 2 félét is láttam,nem tudom melyik lehet a valós.

2010. jan. 17. 23:54
 3/5 A kérdező kommentje:
nemtudom a ponthatárt.nem figyeltem. én még fiatalabb vagyok. viszont van egy ismerősöm aki Szombathelyen tanul. Nem nagyon szoktam kérdezni tőle hogy milyen, de ő is ezt az irányt tanulja. Remélem sikerülni fog neked a bekerülés:D és köszi az infót róla:)
2010. jan. 18. 19:16
 4/5 anonim válasza:
Én is erre a szakra akarok majd jelentkezni,sok érdekes dolgot leírtál:D
2010. júl. 12. 14:02
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

a fórumon belül ajánlom az állás rovatot

tanulságos...

2011. ápr. 21. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!