A terület- és településfejlesztő mit csinál és hol lehet vele elhelyezkedni?
én is erre a szakra pályázom. :)
1-2 infó:
A Földrajz BSc szak a sokszínű geográfusképzés hagyományaira épül. Célja, hogy az itt tanulók széles körű ismereteket sajátítsanak el Földünkről, különösen a hazai táj fejlődéséről, sajátosságairól, társadalmi-gazdasági viszonyairól, a természeti és társadalmi környezetben lejátszódó folyamatok kapcsolatrendszeréről.
Az első évben általános természettudományi és földrajzi ismereteket fogsz tanulni olyan tantárgyak keretében mint például: éghajlattan, térképészeti alapismeretek, népesség- és településföldrajz, gazdaságföldrajz, geomorfológia, talajtan, Magyarország és Európa földrajza.
A második évtől pedig öt szakirány közül választhatsz:
* Geoinformatika
* Idegenforgalom
* Táj- és környezetföldrajz
* Terület-és településfejlesztés
* Földrajz tanár
Nem tudom mennyire lehet nehéz. A többi szakirány annyira nem érdekel, tanár főleg nem.
Te mit tudsz róla? van valaki ismerősőd aki ezt tanulja?(nekem nincs)
Osszdd meg velem amit tudsz. :)
Nem tudod tavaly menniy volt a bekerülési ponthatár? mert 2 félét is láttam,nem tudom melyik lehet a valós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!