Az törvényes, hogy emelt töri szóbelin a 30 tétel helyett csak 4 tételből választhattam?
Tegnap szóbeliztem és én úgy érzem, hogy ez nagyon igazságtalan húzás volt a vizsgabizottság részéről.Sőt az utolsó ember a megmaradt egyetlen tételt húzhatta.Kérdem én hogy ez valóban azt dekralálja, hogy egyenlő eséllyel indul mindenki? Mert szerintem egyátalán nem.
Azt még elfogadom, hogy egy nap 20 tételt adnak meg, meg nyilván az előttem lévő kettő ember tételét nem húzhatom, de hogy ilyen kevés
tétel közül választhassak... Ki mit gondol erről? Nincs erre valami jogszabály?
Teljesen törvényes. Nincs olyan szabály, hogy vissza kéne rakni. Igen, mindenki ugyanakkora eséllyel indul (matematikailag mindegy, hogy 30 tételből ő húz ki egyet, vagy 30 tételből 29-et véletlenszerűen kihúznak előle, és neki marad egy -- kombinatorikai alapvetés, hogy pont ugyanannyiféleképpen lehet egyet húzni 30-ból, mint 29-et).
A jogszabály a 100/1997-es kormányrendelet, kellemes olvasgatást!
Ja csak ennyierővel bemegyek reggel, megkérdezem, hogy ki mit húzott, azokat kilövöm és utána pár órával a vizsgám előtt haza megyek a maradék 10 tételre jobban felkészülni és délután megyek vissza felelni.
Nos akkor kérdem én az első felelő ugyan olyan eséllyel indult mint én?
Mert szerintem nem.
Ebben is van igazság, ezzel mondjuk kiütötted a #4-es válaszomat, viszont a #3 még akkor is igaz marad.
#6, ez nem igaz, hiszen van rá szabály, hogy melyik témakörből hány tétel legyen. Persze aki ennek utánanéz, az már akár az anyagot is megtanulhatja.
A vizsga már csak ilyen, ha felvesznek az egyetemre, ott is ugyanilyen lesz az összes többi vizsgád is. Nem sérül érdemben az esélyegyenlőség.
Te a végén mentél be?
Vagy hanyadik voltál?
Már hogyan lenne mindegy? Ha kihúznak előtte 29 tételt, akkor tudni fogja, hogy mi az egy hátralevő. Innentől kezdve olyan 100%-ost felelhet amilyet akar.
A tételek leírása, tartalma és címe meg van adva emelt szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!