Megéri mezőgazdasági technikusnak tanulni?
Dijjazom,hogy a férjezett neved használod és még csak 7. osztályos vagy.
Jó döntés a mezőgazdasági technikus én is arra a szakmára jelentkeztem bár végül mást választottam mert számomra nehéz munkának tűnt de amúgy a képzés nagyon jó jól el lehet helyezkedni bármelyik mezőgazdasági cégnél talán ez a legnyitottabb szakma mert ügye bárhol a világon el lehet ilyen végzettséggel helyezkedni. Személy szerint csak ajánlani tudom..
Ellentmondásokkal van tele a kérdésed.
Értesz a mezőgazdasághoz, de nem tudod mivel foglalkozik a szakma?
A mezőgazdasági technikus kb. arra jó, hogy bérmunkába elmenj traktorozni, esetleg egy gazdaságban beosztottként dolgozz. A gazdaság vezetéséhez szerintem nem adja meg a kellő szakmai felkészültséget.
Az hogy jól fizet-e, pontosabban jól tudsz-e vele keresni, attól függ hogy milyen a munkához való hozzáállásod, milyen növényt termesztesz, milyen technikával és módon, illetve természetesen hogy mennyit terem. Ez persze arra vonatkozik ha saját gazdaságod van, nem pedig ha beosztott vagy. Beosztottként minimálbér közeli a fizetés.
Egy gazdaság beindítása nem egy, kettő, sőt nem is tíz millió forint, hanem inkább száz!
Ha komolyan a mezőgazdasággal szeretnél foglalkozni, válaszd ki azt a területet ami leginkább érdekel (növénytermesztés, növényvédelem, állattenyésztés, stb..) akkor az adott területnek megfelelő agrármérnöki képzést végezd el.
Üdv: egy agrármérnök hallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!