Miért nem látni manapság mezőgazdasági repülőgépeket?
Még nagyobb szerencse hogy a válaszoló nem kompetens a témában: Magyarországon tiltott bárminemű génkezelt (GMO) növény termesztése!
A mg-i repülőket többnyire felváltották a helikopterek, amik jobban üzemeltethetőek, viszont ezekből sem kell túl sok, hisz 1-1 telep nagy területet lefedhet a szolgáltatásával. Emellett nem sok gazda veszi igénybe ezeket a szolgálatatásokat, mert nem gondol bele hogy az erőgépekkel a taposási kár, stb. olyan méreteket ölt, amiért megérné helikopterről permetezni vagy kemikáliákat kijuttatni a területre. Emellett gyorsabb is, 4 perc alatt 10-12ha területen végez a helikopter.
Traktorral ez mennyi idő lenne, mit gondolsz?
Annak idején volt több gép, én is gyermekkoromban sokat láttam. Mikor gyermek voltam akkor oszlottak fel a TSZ-ek, és a szövetkezetek, és a szövetkezeteknek ( melyek 20-25 ezer Ha földel is rendelkezhettek) voltak repülőgépeik, a növényvédelmet íly módon ellátni repülőgépes permetezéssel.
Feloszlottak a téeszek, aki tudta, minél több földet felvásárolt, és igy magángazdává válltak, van pesrsze aki kisseb gazda lett. És így már nem érdemes repülőgépet vásárolniuk, fenntartaniuk,(Bár van kivétel!). A növényvédelem ma már táblákon erre kifejlesztett magasított permetező traktorokkal, gépekkel végzik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!