Ha kirúgnak az egyetemről, akkor ugyanannyit kell fizetnem, mintha kiiratkoznék?
Úgy tudom, hogy ha kiiratkozom, akkor csak a támogatás felét kell visszafizetni. Kirúgás esetén az egészet ki kell, vagy csak a felét?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
De akkor nem a felét kell visszafizetni, hanem az egészet? És mennyi idő áll rendelkezésre a visszafizetésre?
Illetve, ha átmegyek másik szakra, ahol ugyanúgy megkapom a támogatást, akkor mi a helyzet? Vissza kell fizetni, vagy nem kell, és beszámolják támogatott félévbe?
Hányadikos vagy?
Most voltál elsős?
A hallagató szerződés(nyilatkozat) alapján teljesen mindegy, hogy miért nem szerzed meg a diplomádat, olvasd el!! Nem tesz különbséget hogy azért nem szerzed meg mert kibuksz az egyetemről vagy azért mert úgy döntesz magadtól tanulmányi okoktól függetlenül hogy nem folytatod a tanulást.
Az addig elhasznált félévek árának a felét kell visszafizetned, így is úgy is.
És a legfontosabb ezt is ledolgozhatod!! tehát ha nem akarsz nem fizetsz vissza semmit!!
Elnézést kérek mindenkitől, hogy csak most válaszolok.
Köszönöm a válaszokat :)
Még 1 utolsó kérdésem lenne: ha átjelentkezem másik egyetemre, akkor a már elhasznált féléveim lenullázódnak olyan szempontból, hogy a képzésre szánt idő másfélszerese alatt kell újra elvégeznem az egyetemet, vagy nem nullázódnak, így annyival kevesebb időm lesz?
Igen, ezt eddig is tudtam, de ezek szerint rosszul fogalmaztam. Az átjelentkezés alatt újrafelvételizést értettem. Vagy lehet, hogy mégis jól értetted, csak én értettem félre :)
Akkor, hogy tisztázzuk: ha újrafelvételizem, akkor sem "nullázódik" a felhasználható állami félévek száma?
Már értem.
Köszönöm a minden igényt kielégítő válaszokat! :)
Ezt találtam az Eduline oldalán:
Eszerint nincs olyan opció, hogy ledolgozhatom. Akkor hogy is van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!