Mégis hogy szerezzek 440 pontot a felvételihez?
Javitsatok ki ha tévedek... Viszont +100 pont a maximum.
Tehát az évvégi eredményeiddel érhetsz el 200 pontot ha minden 5ös,
Ezután az érettségivel is 160-170 körül ha jók lettek.
Ez a 400 pont. ezt máshogy nem lehet össze szedni.
Erre jön a +100 pont amit össze szedhetsz 2 emeltel +50+50
vagy 1 emeltel, nyelvvizsgával, hátrányos helyzettel stb.
Szóval az hogy neked van 2 emelted 1 felsőfoku nyelvvizsgád, meg 1 OKTV helyezésed, attól még nemlesz 100 pont felett a plusz pont.
Pont ezért írtam, hogy magasabb százalékkel érnek el elsősorban több pontot. A többletpont valóban nem lesz sehogy sem 100-nál több.
De ha a kérdező emelten ír két 85%-osat, az
4 x 85 = 340 (a két érettségi eredménye duplázva)
+ 2 x 50 = 100 (a két emelt szintűért járó plusz pontok)
--------------
440
Most ez azt jelenti, hogy ha leteszem az emeltet bármelyikből, akkor kapom rá a +50 pontot? Tehát 2-t is le lehet lenni és kapom rá a +100 pontot?
Jó érettségikkel, mi mással?
Nekem spec. volt anno egy 95%-os emeltem és egy 91%-os közepem a felvételi tárgyakból, 95%-os volt az érettségi átlagom, két középfokú nyelvvizsga meg jó év végi jegyek... Így volt 461 pontom a 480-ból.
Igen, de arra vigyázz, hogy csak a szakhoz kötelező/választható tárgyakból tett emelt szintű érettségiért adnak plusz pontot.
Tehát pl. egy mérnöki szakon kapsz a matekért és a fizikáért, de ha pl matekból és töriből emeltezel, akkor csak a matekért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!