Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Idegsbész szeretnék lenni....

Idegsbész szeretnék lenni. Hol tanuljak?

Figyelt kérdés
Én még csak 16 éves vagyok, de érdekelne, hogy ha idegsebésznek készülök, akkor milyen iskolákat kell elvégeznem. Légyszi segítsetek. Gondolom érettségin bioszból és kémiából emeltett kell letenni.
2009. dec. 31. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Orvosi egyetemre kell menned mindenképp.6 évig kell tanulnod,és a hat év után lediplomázol,ekkor megkapod az általános orvosi diplomádat.Ezután lehet szakosodni.Azt nem tudom hogy az idegsebésznek hány évig tart a szakosodás.Ezen az oldalon olvastam tegnap vagy tegnapelőtt egy orvosival kapcsolatos kérdést,és valaki belinkelte hogy melyik szakorvosnak hány évig tart a szakosodás.

Egyébként orvosira a biológia mellett fizikából/kémiából kell érettségizni,az utóbbi kettő közül te választassz.És jelenleg a 3 közül valamelyiket emelt szinten kell megcsinálni.

Sok sikert kívánok!!! :)

2009. dec. 31. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Idegsebész? Kb. 17évig fogsz tanulni gimi után.
2009. dec. 31. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:

ideg s bész

:DD

2009. dec. 31. 19:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy ÁOK alapjáraton 6 év, utána még 6 év az idegsebészi szakosodás. Amúgy ez ma a leghosszabb felsőoktatási képzés.

Kémia + biosz emelt, és irány egy orvosi egyetem. Ha már bent vagy, tudni fogod, mit kell tenni, meg a tanároktól és leendő kollégáktól is informálódhatsz. Sok sikert.

2009. dec. 31. 19:15
 5/5 anonim ***** válasza:

de inkább orvos legyél

mint történész/közgazdász/kommunikáció szakos nulla

2009. dec. 31. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!