Szerintetek lehetséges az orvosi?
Kolinál olcsóbb lehetőség nincs (havi 10 ezer körül megáll, szociális helyzettől függően), hacsak nem találsz egy lepukkant albérletet amin többen osztoztok, de ezt meg nem ajánlom.
Szociális támogatást lehet igényelni, tankönyveket be lehet szerezni használtan vagy fénymásoltan.
De ha ennyire nincs pénzetek hogy még utazásra, ruhákra sem futja akkor marad a diákhitel, vagy valami diákmeló. Tény hogy munka mellett még nehezebb, de vagy ez vagy a hitel. És sokan vannak akik meló mellett csinálják az orvosit.
Támogatás nélkül nem tudsz mit kezdeni.
Kolit kaphatsz szociális alapon, az kb. havi 10 ezer. Annál olcsóbban nem tudsz sehol lakni, max. ha vmi ismerősöd ingyen megengedi, hogy nála vagy a lakásában lakj. De gondolom ekkora mákod nincs.
Lehet igényelni szociális ösztöndíjat, az havi 10-20 ezernél biztos nem több. Igényelhetsz Bursa Hungaricáta a lakhelyed szerinti önkormányzattól, de az szerintem kb. havi 5-10 ezer körül van, bár pontosan nem tudom.
Tanulmányi ösztöndíjat második félévtől kaphatsz, de nem számíts vmi brutális összegre. Én 5,4-es átlagra kapok jelenleg 11250 forintot. Igen, jól látod, 5,4-es átlagra:D
A kajára nem hiszem, hogy plusz pénz kellene, hiszen ha otthon lennél, akkor is ennél. Nem?
Könyveken lehet spórolni úgy, hogy nem veszed meg, hanem kölcsönkéred, vagy kikölcsönzöd. Esetleg fénymásoltatsz, de az is pénzbe kerül, csak kevesebbe nyilván.
Nem tudom melyik városban akarsz tanulni, de esetleg még a helyi közlekedéssel is számolni kell, bár ha sportos vagy, az is megoldható...
Egyébként nem értem: ha márkás ruhára meg utazásra van pénz, lakhatásra miért nem?
Egy-egy márkás ruha simán lehet 10 ezer forint, amennyibe a koli kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!