Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek lehetséges az orvosi?

Szerintetek lehetséges az orvosi?

Figyelt kérdés
Ha minden jól megy orvosira fogok menni. De a családunk nem tudja fizetni a tankönyveket és a lakhatást. Szerintetek mit kellene tennem? Ja és államilag támogatottra fogok menni. Szerintetek, hogy kellene ösztöndíjat szerezni amiből tudnám a lakhatást+ ruhát+ ételt+ tankönyvet fizetni? Vagy diákhitel?
2014. jún. 1. 12:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Kezdetben talán diákhitel, de ha jól tanulsz, akkor 2. félévtől már kaphatsz ösztöndíjat. Nem sok, de a kollégiumot simán tudod belőle fizetni. Ha ügyes vagy, akkor a könyvek nagy részét ki tudod venni könyvtárból is (de ehhez korán kell kapcsolni), mert amúgy nagyon drágák. A többit nem tudom, de eddig is ettél valahogy, azért otthonról csak tudnak neked időnként kaját küldeni, nyilván eddig is volt ruhád, valamiből csak futja rá majd. De ha nagyon szükséges, akkor tényleg diákhitel, de próbáld az összegét minimalizálni, ha lehetséges.
2014. jún. 1. 12:29
 2/6 A kérdező kommentje:
Kollégium helyett nem tudnátok mondani valami mást? Ami olcsó?
2014. jún. 1. 12:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Kolinál olcsóbb lehetőség nincs (havi 10 ezer körül megáll, szociális helyzettől függően), hacsak nem találsz egy lepukkant albérletet amin többen osztoztok, de ezt meg nem ajánlom.

Szociális támogatást lehet igényelni, tankönyveket be lehet szerezni használtan vagy fénymásoltan.

De ha ennyire nincs pénzetek hogy még utazásra, ruhákra sem futja akkor marad a diákhitel, vagy valami diákmeló. Tény hogy munka mellett még nehezebb, de vagy ez vagy a hitel. És sokan vannak akik meló mellett csinálják az orvosit.

2014. jún. 1. 12:37
 4/6 anonim ***** válasza:
Kíváncsi lennék rá, hogy hányan tudnak még dolgozni is orvosi egyetem mellett / orvoslány anyja vagyok/
2014. jún. 1. 13:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Hát azért utazni szoktunk meg márkás ruhákra is futja, csak a lakhatás meg a könyvek okoz gondot.
2014. jún. 1. 13:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Támogatás nélkül nem tudsz mit kezdeni.

Kolit kaphatsz szociális alapon, az kb. havi 10 ezer. Annál olcsóbban nem tudsz sehol lakni, max. ha vmi ismerősöd ingyen megengedi, hogy nála vagy a lakásában lakj. De gondolom ekkora mákod nincs.

Lehet igényelni szociális ösztöndíjat, az havi 10-20 ezernél biztos nem több. Igényelhetsz Bursa Hungaricáta a lakhelyed szerinti önkormányzattól, de az szerintem kb. havi 5-10 ezer körül van, bár pontosan nem tudom.

Tanulmányi ösztöndíjat második félévtől kaphatsz, de nem számíts vmi brutális összegre. Én 5,4-es átlagra kapok jelenleg 11250 forintot. Igen, jól látod, 5,4-es átlagra:D

A kajára nem hiszem, hogy plusz pénz kellene, hiszen ha otthon lennél, akkor is ennél. Nem?

Könyveken lehet spórolni úgy, hogy nem veszed meg, hanem kölcsönkéred, vagy kikölcsönzöd. Esetleg fénymásoltatsz, de az is pénzbe kerül, csak kevesebbe nyilván.

Nem tudom melyik városban akarsz tanulni, de esetleg még a helyi közlekedéssel is számolni kell, bár ha sportos vagy, az is megoldható...

Egyébként nem értem: ha márkás ruhára meg utazásra van pénz, lakhatásra miért nem?

Egy-egy márkás ruha simán lehet 10 ezer forint, amennyibe a koli kerül...

2014. jún. 1. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!