Szerintetek ez lehetséges? Orvosi után.
Sziasztok! :)
8. osztályos vagyok, viszont kisgyermek korom óta orvos szeretnék lenni. Emiatt ugye természettudományi gimnáziumba megyek. Nem ezen van a hangsúly, hanem ha én elvégzem az orvosit, akkor megvalósítható az, hogy én külföldön legyek rezidens?
Én úgy szeretném, hogy egy fejlettebb egészségügyben dolgozni, az ottani tapasztalataimat pedig itthon kamatoztatni. Szerintetek ez megoldható, vagy van rá lehetőség?
Még egy kérdés, megéri egyáltalán orvosnak lenni? Én nem a pénz miatt csinálnám, úgy érzem, hogy kicsit vallásból is. Például közvetlen tudnék segíteni az embereken. Úgy érzem ez lesz az életben a feladatom. Ti hogy érzitek, nektek mi az életben a feladatotok? Ti miért vagytok, mit kell "megteremtenetek?"
Az utolsó kérdés kicsit furának tűnhet, de én úgy érzem, hogy minden embernek van egy feladata. Egy célja, amit el kell érnie. Akár Isteni feladat, akár másmilyen. Nektek mi a véleményetek erről? :)
14/L
Lehetsz külföldön rezidens, szívesen várják vissza az orvosokat.
Én egyébként gyerekápoló vagyok egy gyermekonkológián.
Nem tudom mennyire éri meg orvosnak menni, mert a valóságban nem nagyon van kapcsolata a beteggel. Papír alapján gyógyít, nem nagyon beszélgetnek velük.
Nekem fontos volt a beteggel való kapcsolattartás, ezért inkább ápolónak mentem, de szép hivatás az orvos, ha lelkiismeretesen vagy képes végezni.
Mire te eljutsz oda, hogy egyáltalán felvételizz egyetemre, addigra sok víz lefolyik még a Dunán, lesz még 1-2 kormány váltás (remélhetőleg), ami alapjaiban megváltoztathat sok mindent. Szóval, hogy lehetsz-e külföldön rezidens illetve az összes tanulással kapcsolatos kérdésedre még a jó isten se tudja a választ, esetleg próbálkozz az ezotéria-jóslás témakörben.
A kérdés második felében lévő ömlengésre: ez a te álláspontod, majd elmúlik :D Szerintem nem éri meg orvosnak menni, én biztosan nem jönnék ide még egyszer, de nem volt más választásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!