Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Csak én jegyzetelem ki állandó...

Csak én jegyzetelem ki állandóan a könyveket vizsgára?

Figyelt kérdés
Mindig kijegyzetelem őket, de most elgondolkoztam, hogy ez vajon csak időpocsékolás, vagy tényleg használ? Egy 300 oldalas könyv így kb 100 oldal lesz a füzetemben, és mindig azt remélem, hogy az írással + értelmezéssel már nagy részét megtanulom, ráadásul utálom mikor valamit ötven helyről kell összevadászni. Más is csinálja ezt ? :)

2014. jún. 1. 11:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
70%

A lepontozáson csak azért akadtam ki, mert nem olyan jellegű a kérdés, hogy jót válaszolok-e rá vagy sem (ekkor megérteném), hanem véleményt kellett írni. Én tök diplomatikusan írtam le a véleményem, és puff, rögtön le lettem pontozva, mert nem azt írtam, amit mindenki várt.

Amúgy igen, rengeteg jegyzet és szakkönyv borzalmas, ha másért nem, a sok szakszó miatt. Ezért kell megpróbálni minél többet jegyzetelni az előadásokon, még ha oly nehéznek is tűnik.

2014. jún. 2. 10:38
 12/13 anonim ***** válasza:
76%

Nem időpocséklás, mivel tanulásnál írni- olvasni- és mondani is kell, hogy teljes spektrumban tudja a figyelmedet lekötni. Az így elsajátított információk 5x-10x tovább megmaradnak a memóriádban, és több neurális kapcsolódási pontot alakítanak ki az agyban, szóval eg szó, mint száz a leghatásosabb módszer:

ha hangosan olvasod, és közben jegyzetelsz is.

2014. jún. 2. 11:03
 13/13 anonim ***** válasza:

Én szinte csak jegyzetelés útján tanulok, mert egyrészt ez motivál, mert szeretek írni, könnyebb azért elkezdeni a tanulást, hogy írhassak, de ez csak ilyen személyes hülyeség :D

Írással sokkal több időt töltök a lényeggel, mintha csak olvasnék, ezért segít nekem az írás jobban memorizálni dolgokat.

Habár, én csak a legfontosabb dolgokat jegyzetelem ki, és külön jelöléseket használok, amikor azt akarom, hogy valami részlet eszembe jusson, de azt nem írom oda külön. Esetleg kis rajzocskák, amire vizsgám könnyebben vissza lehet emlékezni, és ezzel az is eszembe jut, hogy miért rajzoltam oda.

A színekre is mondják, hogy nagyon sokat segítenek, bár nekem speciel nem. Meg én a gondolattérképet is utálom.

Tény, hogy egy könyv egy harmadát kijegyzetelni nagyon időigényes, de ha neked ez használ... :D

2014. jún. 4. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!