Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Számít egyáltalán h egy híres...

Számít egyáltalán h egy híres gimibe járok?

Figyelt kérdés

Most kezdtem a kilencediket!. Egy híres gimibe járok Budapesten, viszont a jegyeim nem túl fényesek, olyan 2 es 3 as, az továbbtanulásnál fog számítani hogy ilyen helyre járhattam, v jobban jártam volna egy kereskedelmi szakközéppel, mert igazából én oda akartam, csak ha ide felvettek, akkor minek mennék oda, ha mehetek gimibe alapon ide jöttem... Igazából csak azért szeretem, mert jó barátokat találtam :)

Köszi a válaszokat!15F

2009. dec. 30. 21:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én meg szakközépbe járok, de megbántam, hogy nem mentem elit gimibe úgy, mint a nővérem.

4 hónap múlva érettségi, de tanárok szarnak az egészbe, csak azon sopánkodnak, hogy milyen keveset kapnak az érettségiztetésért.

Tényleg csak rajtam múlik, hogy hogy fogok felkészülni. Csak nem biztos, hogy egyedül össze fog jönni... Az esszémimet meg úgy pontozzák fel vagy le, ahogy épp kedvük lesz.

2009. dec. 30. 23:24
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én is egy elit gimibe jártam, vagyis országosan elvileg jó helyen áll vagy állt. A lényeg, hogy baromi sokat követeltek egyes tanárok és tényleg nulla felkészítés, lásd pl. németből többet ért 2év általános iskolai tanulás, mint 4éves gimis. Más tanárok meg úgy ahogy volt leszarták, megbántam, hogy nem szakközépbe mentem, a volt általános iskolás osztálytársaim sokkal jobb felkészítést kaptak. Én jó felkészítést se kaptam és még az évvégi jegyeimet is lehúzták hármasokra. A volt oált sulis osztálytársaim úgy puskáztak érettségin, ahogy tudtak, pl. mndenfélét beleírtak a függvénytáblába, nekünk a függvénytáblát alig engedték bevinni, mert hogy alapból tudni kellene ami benne van, hiába nem tanította meg. Ráaádsul évvégén a szakközepesek úgy kaptak ötösöket hogy órákra se jártak be, én mindig ott voltam és hármasokat. Így történhetett meg, hogy ők fizikát se tanultakc sak 9.-ben, meg 10.-ben én meg faktos is voltam(ami szart nem ért), és jobb pontokkal indultak, előbb felvették őket, mint minket nagy reál gimiseket:S, és még szóbelin is úgy lepontoztak, hogy hajaj, az esszékrő meg ne is beszéljünk, előre megmondták, hogy le fogják pontozni az osztály felét, úgyhogy elit giminek én kb 3mat neveznék az országban, a többi max annak kikiáltott fos, tehát én vagy egy erős szakközépbe mennék, ahol a diák érdekeit nézik, vagy tényleg a legelitebb gimibe, a többi szószerint időpazarlás. Én alig vártam hogy leteljen a napi 7, ha faktom is volt 9 órám, mert hazamentem és csak akkor kezdődött a tanulás, ergo elvette a tanulástól az időt. Remélem azért hasznos volt valakinek a sztorim.

2009. dec. 31. 08:56
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

#esszékről

Tehát kérdező: Ha nem a legelitebb gimibe jársz,akkor biztos, hogy rosszul választottál, de neked kell érezned, tényleg azért vagy "rossz" tanuló, mert sok mindent adnak és le emiatt sok mindent kérnek vissza jogosan, vagy csak szivatnak? Mert ha csak szivatnak, mint nálunk is volt, akkor egy nagy fos az iskola, én az iskola színvonalát, nem a szivatás erősségében mérem, mert sokan igen, de akik annyira idióták, azokra nem lehet sajnos mit mondani.:S

2009. dec. 31. 09:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem jártam elit gimibe, hanem egy szakközépbe. Megbántam, mert nem segítettek semmiben, emelt angol és emelt törire mentem, de faktot, felkészítést nem tartottak, (mondván őket nem érdekli, pár emberért nem fognak faktot indítani) szartak bele mindenbe, még a rendes órákon se tanítottak semmit, de szivattak, követeltek, mintha valami nagy elit helyen lennénk. A tanárok mind beképzelt csövesek voltak, akik úgy álltak az iskolához, hogy a diáknak kell tanulnia, és nem neki kell magyaráznia meg tanítania. Ők csak bejöttek, és szart sem csináltak. Érettségi pontokat lehúzták mindenkinek, és igen pofára ment az egész javítás. Akik odajártak mint azt mondták, hogy egy kalap szar az az iskola, és ez tényleg így van. Sokan elmentek pár éven belül, de akinek meg nincs erre lehetősége, az kénytelen ott szenvedni.

A matek órák úgy zajlottak, hogy bementünk, a tanár kávézott, meg evett, és le kellett másolni a könyvből az anyagot a füzetbe. A tanár annyit csinált, hogy felolvasta néha a példákat és ennyi. Nem magyarázott semmit, és iszonyú sokan buktak évvégén. Még volt pofája azt mondani a diákoknak, hogy járjanak külön tanárhoz ha nem értik. Ha valaki kérte, hogy magyarázza már el ezt az egészet, mert nem érti, a válasz annyi volt, hogy maradj csöndben és tanulj. Én nem túlzok, ez így volt...

Nem tudtál mit tenni. OF-ed leszarta, igazgató szintén...

Úgyhogy szakközépben is van sok szar hely, nem csak elit gimikben...

2009. dec. 31. 11:08
 15/17 anonim ***** válasza:
Előtted szóló vagyok, igen van, csak nálunk még nagyobb a sz*pás, mert 2 nyelv kötelező, mikor a nyelv óra úgy zajlott, mint nálatok a matek, csak minket még a tanár is kivitt pl. kajálni a kajáldába, én tiltakozásképp soha nem ettem ott, de senki nem vette magát észre, hogy nem ezért járunk suliba, szóval én azért mentem oda, mert erős gimibe készültem, és felvettek volna bármelyikbe, de nem ezt mondták nekem, hoyg olyan a színvonal, mint a leggyengébb szakmunkásba, és annyit követelnek kb, mint egy egyetemistától, mostm ár van összehasonlítási alapom. És azokat leszámítva, akik támogatták az iskolát és nekik legalább a jegyüket felhúzták, mindenki egyöntetűen azt mondja, hogy egy rakás fos.
2009. dec. 31. 11:20
 16/17 anonim ***** válasza:
Ja és nem egy tanárunk volt, akinek nem volt szakirányú diplomája, de még ez volt a legjobb! Mert volt olyan,a kit nem hogy a bölcsészkarról, de utána még a tanítóiról is kirúgták, és csak azért vették fel, mert régen oda járt és nyalta az igazgató seggét.
2009. dec. 31. 11:21
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Az elit gimi nem ér semmit. A tanárok általában jó szakemberek, de tanárnak nullák. A legtöbb órán nagyon lassan, nyögve haladunk, néhány tanár tudása pedig egyenesen megkérdőjelezhető. Magánórán a hozzáértők mindent megadnak és jól megtanítanak (60perc/2500ft a minimum), de órán nem csinálnak semmit, mert nekik is így éri meg. A gazdagokkal, tanár gyerekekkel kivételeznek, a zseniket támogatják, de a többieket magasról lesz*rják, hogy szépen fejezzem ki magam. Én személyszerint úgy érzem, hogy csak hátráltat a nagy "elittség", sokkal jobban jártam voltan egy gyengébb gimivel, ahol kitűnő lennék, nem kéne küzdenem 1-1 tantárgyból még a 4esért is, amik így jól le fogják rontani az érettségi pontjaim egy őrült tanár miatt. Egy most érettségiző elit gimis:P
2009. dec. 31. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!