Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segitseg! Maganiskola vagy...

Segitseg! Maganiskola vagy altalanos? Tobbi lent

Figyelt kérdés

8. osztalyos altalanos iskolai tanulo vagyok es sajnos ugy alakult hogy hianyzasok miatt (ami ketszeresen meghaladta a megengedetett ,de persze igazolt ,korhazban toltott tobb mint 4 honap miatt) megbuktam. Potvizsgazni nem vizsgazhatok merthogy altalanos iskolai rendszer szerint maximum 4tantargybol lehet potvizsgazni es en a masodik felevben emlitett betegsegek miatt nem jarhattam be ,igy az osszes tantargybol osztalyozhatatlan vagyok mert egyetlen jegyem sincs , elso felevben is rengeteget hianyoztam igy maximum tantargyankent 2 osztalyzatom van ami magyarul semmit nem er.. osztalyozo vizsgat sem tehetek.

Iden betoltottem a 15.-eletevem es jelenleg 10.be kene menjek mert aprilisban a 16ot toltenem de evvesztes vagyok igy ez a helyzet hogy meg meg is buktam egeszsegugyi okok miatt tobb mint kinos.

2 lehetosegem van az igazgato szerint , vagy ujrakezdem a 8 osztalyt vagy magantanulo leszek.

Az ujrakezdessel az a baj hogy rengeteg idot veszitenek es 16evesen vegeznem el, mikozben 14evesen kellett volna.Igy ez nekem termeszetes modon nagyon kinos lenne, 2evvel fiatalabbakkal egy osztalyba jarni.

A magantanulasbol nincs egyaltalan tapasztalatom , interneten utanaolvasgattam es azt irtak hogy ebbol is ket fele van , az egyik a magan iskola ami tobbszazezer forintba kerul es a magantanulas, aminek az a hatranya hogy egy evbe ketszer kell bemenni vizsgara es nagyon sokat kell tanulni ahhoz hogy legalabb egy 2-es atlagot megszerezz.

Valaki akinek tapasztalata van akár magantanulásból,magániskolaból kerem irjon itt vagy akar uzenetbe rendkivul fontos lenne hisz a jovomrol van szo. Tanacsokat is nagyon szivesen elfogadnek ki mit tenne a helyemben ,negativ velemenyekre nem vagyok vevo ,eleg negativ ez a helyzet is ,koszonom szepen elore is !

2014. máj. 25. 16:41
 1/5 anonim ***** válasza:

HA magántanulóként félévi és év végi vizsgát teszel, azt pont annyi tanulás, mintha suliba járnál. Azt nem értem, ha valóban beteg voltál, a szüleid miért nem intézték el, hogy magántanuló légy a sulidban...

ÉS a két jegy nem jelenti, hogy nem lehet leosztályozni.. mert harmadik jegynek ott van a félévi jegyed, és még van hátra 3 hét a suliból. Minden tárgyból össze tudnál szedni még jegyeket.

Nekem ez az egész így meglehetősen furcsa.

2014. máj. 25. 16:50
 2/5 A kérdező kommentje:

Mert nem minden iskolaban lehetseges a magantanuloi statusz es az en iskolamban pont nincs ilyen lehetoseg.

Masreszt allando vizsgalataim voltak amik mellett az alvasra is alig volt idom nemhogy megarra hogy felkeszuljek a magantanuloi vizsgara.

Nalunk mar nincs tanitas ezert nem tudnek osszeszedni jegyeket mert ugye ballagasi elokeszuletek vannak. Es egyebkent sem jarhatok megint iskolaba (egy hete es meg korulbelul 2-3 hetig) igy ez a lehetoseg is kizarva.

2014. máj. 25. 17:22
 3/5 anonim ***** válasza:
ez nem igaz, hogy nincs rá lehetőség minden iskolában, ugyanis törvény rendelkezik róla, a te sulid ezt nem írhatja felül. HA indokolt, engedélyezniük kell (sőt, sokszor akkor is engedik, ha nem indokolt).
2014. máj. 25. 17:24
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor nem ertem, ev elejen meg lett kerdezve hogy lehetek e magantanulo aztmondta az igazgato hogy ilyen lehetoseg nincs .

en csak azt tudom mondani amit nekem mondanak , lenyegtelen igazabol mert eluszott ez az ev

2014. máj. 25. 17:50
 5/5 anonim ***** válasza:
ballagási előkészületek, három héttel a suli vége előtt??? Milyen iskola ez :O
2014. máj. 25. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!