Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nincs 260 pontom önköltsége...

Ha nincs 260 pontom önköltségesre még felvehetnek egyetemre?

Figyelt kérdés
Eléggé elszúrtam az érettségit vagyis a választott tárgyat és nem biztos, hogy meg lesz 260 pont a szóbelivel. Első helyen az államilag támogatott formát jelöltem meg, másodiknak az önköltségest, ha nem lesz meg akkor még van esélyem az önköltségesre?

2014. máj. 22. 20:03
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

260 pont alatt hogy akarsz te egyetemre menni könyörgöm?

Ha egy érettségit nem tudsz megcsinálni úgy hogy 70-80% legyen akkor neked nem való az egyetem........

Egyébként a felsőoktatási képzésben 260 a ponthatár

A felsőoktatási SZAKKÉPZÉSBEN viszont 240 körül mozog.

2014. máj. 22. 20:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem az államilag támogatott képzés határa van meghúzva 260-nál, hanem magáé az felsőoktatási. Ha nem éred el, akkor maximum FSZ-re vehetnek fel(OKJ szint).
2014. máj. 22. 20:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Felsőfokú OKJ-re igen mert ott alacsonyabb.
2014. máj. 22. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:

első kommentelőnek (szerintem félig) igaza van.

Ha az éretségire nem készültél eleget, egyetem az első félév után hazaküldenek. Az éretségi közel sem áll egy egyetemi vizsághoz, az évközi zh is nehezebb, de kisebb nagyobb elszántsággal meg lehet csinálni.

Visszatérve, attól függ mire jelentkeztél. Sok helyen lazán bekerül önköltségre ha akár csak 260 pontod is van.

Néhány helyen viszont 300+ a ponthatár.

2014. máj. 24. 17:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Érettségiz újra én is azt fogom jövőre, természetesen csak úgy, ha már hajlandó vagy tanulni.
2014. júl. 1. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!