Ilyen érettségi eredmnyekkel felvehetnek anglisztika szakra? Pontszámításban és személyes tapasztalatokkal kellne segítség. (LENT)
Idén fogok végezni a középiskolával, durván egy hét van az érettségiig.
Nem volt konkrét tervem és álmom a jövöben, így mivel szeretek nyelveket tanulni anglisztika szakra jelentkeztem. Ezt az egyet jelöltem meg. Angolból van egy előrehozott érettségim ami 85%-os lett és a középszintű nyelvvizsgám is már sikerült. ( DE, sajnos nem elsőre mert izgulós vagyok és túlstresszeltem magam) Nemrég döntöttem el az Anglisztikát, amihez emelt szintű érettségi kell. Nagyon félek tőle, mert ilyen 50 % os feladatlapokat sikerül csak írnom, amikor gyakorlok rá, és még nincs is hozzáadva a szóbeli rész, ami az izgulásom miatt nem túl fényes. Igazából aazt szeretném tudni, hogy felvehetnenk rosszabb érettségivel is erre a szakra?
Ha tegyük fel 50-55% lesz az angolom, német érettségi 70%körüli, matek 30 % ( remélem!!! :D ) töri 75, magyar 70%.
Év végi eredményeim:
magyar 11.o. irodalom : 4 12.o. 4
nyelvtan : 5 4
matek 2 2
töri 4 4
német 5 5
angol 5 5
Nem tudom pontosan mennyi volt a ponthatár a tavalyi évben ezen a szakon, olan 260-70 körüli talán.
Ha ezt elérem már felvesznek? Ha valaki tudna segíteni nekem, az jó lenne és kicsit megnyugodnék. Mindenből a legrosszabb eredményemet írtam százalékban, ennél azért remélem jobb lesz :)
Előre is köszönöm !
260 pont alatt senkit sem vesznek fel egyetemre. Szerintem elég kevés pontod lesz reálisan. Az anglisztikára középszintnél magasabb nyelvtudás biztos kell, mert egy-két tárgy kivételével mindent angolul tanulnak. Én az anglisztikát másodiknak jelöltem be, pedig olyan
380 pontot várok magamtól.
Középfokú angol nyelvvizsgát nem fogják beszámítani angol szakra a jelentkezésedkor(tudtommal),csak ha más nyelvből is van.
Emeltszintű érettségi kell az biztos, és minimum 80%-ra megírni, hogy a pontduplázás miatt sok pontod legyen.
Egyébként a tanulmányi eredményeid nem olyan rosszak, szóval az angol érettségitől függ, hogy sikerül-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!