Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak ha nem vesznek...

Mit csináljak ha nem vesznek fel az idén orvosira?

Figyelt kérdés

Szerintetek ha az idén nem vesznek fel, akkor érdemes elmenni egy OKJ-s mentőápoló képzésre, ami mellett tudnék tanulni kémiára, bioszra, illetve olyan tárgyakat is tanulhatnék, amelyek majd ha következő éven sikerül bejutni, hasznomra válnak az egyetemen? Vagy esetleg valami jobb ötletetek lenne?

Olyan orvostanhallgatók véleményére is kíváncsi lennék, akiket szintén nem vettek fel elsőre.

2014. máj. 19. 19:53
 1/9 reptoid ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges ilyesmire menned, max kb csak magadat nyugtatod meg vele, hogy nem vagy haszontalan. Ennyi erővel inkább menj el dolgozni, ha van rá lehetőséged. Ha minden délután tanulsz 1 fél órát, egy év alatt akkor is röhögve felkészülész az érettségire.
2014. máj. 19. 20:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is vagy menj dolgozni vagy találj valami hasznos elfoglaltságot az otthoni tanulás mellett: pl. előkészítő, edzőterem, rajzszakkör. Bármi jó csak legyen valami amivel kikapcsolódsz néha. És időbeosztás! Legyen meg hogy (ha nem is naponta) de hetente mennyit tanulsz.

Ha nagyon unatkozol akkor elkezdhetsz latin alapokat tanulgatni.

2014. máj. 19. 21:11
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket!:)
2014. máj. 19. 23:11
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom. Én a helyedben minden erőmmel az érettségire koncentrálnék.

A latin tanulás pedig egy baromság. A latin holt nyelv. Nem is minden orvosin kötelező a tanulása. Az orvosi gyakorlatban pedig a használata kimerül a szakkifejezésekben. VISZONT ha még nincs minimum középfokú angol nyelvvizsgád, akkor azt érdemes csinálni, ugyanis a tudomány nyelve az angol. Az egyetemen pedig mindenki alapnak veszi, hogy tudsz angolul.

2014. máj. 19. 23:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Orvostanhallgató vagyok:)

Az OKJ nem hülyeség, ha nem akarsz dolgozni. Bár nem tudom pontosan, milyen gyakran kell bejárni, meg szerintem egy év alatt be sem tudod fejezni a képzést. Viszont kapsz diákot, fizetik a TB-t...

Én inkább tanulnék nyelvet, élvezném az életet, kimennék külföldre. Illetve nyilván dolgoznék is, mivel sajnos a családom nincs olyan jó anyagi helyzetben, hogy ingyenéltessen:)

2014. máj. 19. 23:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazából azért gondoltam inkább a képzést a munka helyett, mert félárva vagyok, így kapnám tovább az árvaellátást és még diákom is lenne, és a képzés mellett tudnék nyelvet is tanulni. Egyébként a képzés két éves, ingyenes, és egy év után abba lehet hagyni, ha az embert felveszik egyetemre.
2014. máj. 20. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. A latin orvosi alapszókincs elsajátítása bármi csak nem hülyeség ugyanis enélkül anatómiát csak bemagolnád, azt meg senki nem várja el.
2014. máj. 21. 11:54
 8/9 reptoid ***** válasza:
100%
Ez igaz, bár szerintem különösebb nyelvtanulás nélkül is egy fél év alatt rá lehet érezni a dolgokra pusztán a képletek tanulásával. Akkor meg már hasznosabb, ha eleve a képletekkel tanulja meg, elvégre az alapszókincset is ugyanúgy magolni kellene. Sőt még a szavakhoz képet is kötni, akkor még könnyebben is megtanulja, mi az a fovea.
2014. máj. 21. 12:46
 9/9 reptoid ***** válasza:
Tud kötni, meg tudja tapizni
2014. máj. 21. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!