Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nem vesznek fel orvosira,...

Ha nem vesznek fel orvosira, akkor hova menjek?

Figyelt kérdés

Hülye kérdés. Fel fognak venni és én orvos akarok lenni. Jó, de meg lehet jelölni még két másik helyet és akkor mégis mi legyen az? Dietetikus, gyógyszerész, biológiatanár, biológus?

Nagyszerű, de ha most éppen arra teperek, hogy meglegyen a 440 pont minimum, akkor utána elég brutál lenne elmenni egy alig 240 pontos szakra.. Nincs valami átmenet? Na nem mintha akarnék máshova menni, de valamit jelölni kell, és teljes hülyeséget nem akarok. Valami, ahova legalább olyan 300-350 a ponthatár, biológia-kémia érettségi jó hozzá, érdekes, hasznos, jó álláslehetőségekkel. Elmennék én gyógyszerésznek meg vegyésznek is, ha nem zárnák be sorra a patikákat. Lehetnék tanár is, ha nem olyan lenne az oktatásügy helyzete mint manapság.. Nem egyszerű. Ötlet?

2014. jan. 29. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

És a magyar egészségügy helyzete hogyhogy nem zavar? :)

Nem tudom, mit jelölj be, nem látok bele a vágyaidba. Azt tudom megmondani, hogy én mit jelöltem meg (ha ez segít). Első helyen ugye az orvosit. Utána vegyészmérnökit, pszichológiát, gyógyszerészetit, végül a vegyészetet. Én is jó sokat agyaltam a sorrenden, de mint végül kiderült, mindegy volt, mert végül felvettek az orvosira.

2014. jan. 29. 20:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Még jelöld be a vidéki orvosegyetemeket is-

Valahova csak felvesznek

2014. jan. 29. 21:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

4 orvosi egyetem van az országban. Ez az egyik.

A másik meg az, hogy nem KELL másik szakot is megjelölni. Ha nem vesznek fel, következő évben megpróbálod újra. Ennyi.

2014. jan. 29. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Még bejelölheted a fogorvosit is az ált. orvosi mellett

Abból is több (vagyis négy) helyen van képzés

(az országban)

2014. jan. 30. 10:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Pécsi vagyok. POTE-n gyakorlatilag a legalacsonyabb a ponthatár, szóval ha ide nem vesznek fel, akkor sehova. Meg az anyagi helyzet sem olyan, hogy az egyetem mellett még lakást is fizetni tudnánk. Fogorvosi egyáltalán nem vonz, kihagyni egy évet hogy aztán újra próbálkozzak.. Igazából nem akarok. Felesleges, elpazarolt idő, amit nem tudom mire tudnék fordítani. A tudásom elfelejtődne, a lelkesedés alábbhagyna +ott a szégyen, hogy sehova sem vettek fel. Csak felőrölném magam, és beleőrülnék abba, hogy semmi dolgom sincs. Mindegy, köszönöm a válaszokat, majd még gondolkodom tovább..
2014. jan. 30. 15:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"én orvos akarok lenni."

Ha azt mondod nem áldoznál rá még egy évet, akkor nem is akarsz igazán orvos lenni:)

2014. jan. 30. 16:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Aztán felvesznek máshova és sose lesz belőled orvos, mert csak a féléveidet pocsékolod, és ha nem vagytok olyan helyzetben, hogy lakást béreljetek, akkor a félévi 1 millió se túl jó. Persze ha 1 évig jársz valahova, aztán orvosi akkor csúszás nélkül ingyen megcsinálhatod. De szerintem 1 évre belekapni valamibe nincs értelme, akkor már próbálj meg valami munkát találni vagy újraérettségizni.
2014. jan. 30. 18:57
 8/10 anonim ***** válasza:
ha orvos akarsz lenni, ne add be máshová, sok olyan embert ismerek aki most nem tud már orvos lenni, mert elmentek a félévei
2014. febr. 1. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:

volt olyan, hogy nem a pote áok-n volt a legalacsonyabba a pont, én beadnám az összes vidékire a helyedben

szeged meg a legjobb egyetemi város szerintem

2014. febr. 1. 13:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Lehet, de mondom: az anyagi helyzet sem olyan hogy másik városban még a lakást is fizetni tudnánk. Azért köszönöm.
2014. febr. 1. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!