Hogyan tanuljak?

Figyelt kérdés

Sokat keresgéltem, hogy hogyan tanuljak, mivel egyetemre kerültem és úgy érzem, hogy nem elég az ahogyan tanulok..

Most megtanultam vizsgára 10 tételt, vissza tudtam mondani de most is emlékszem rájuk, de most nem tudom visszaadni :(

Segitsetek, hogyan tanuljak?

Mit rontottam el?

2014. máj. 17. 17:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Velem is ez szokott lenni, magolok, de nem tanulok.

Az segített egy kicsit, hogy nyitott ablaknál vagy szabad levegőn tanultam, pár perces szüneteket tartva. Úgy próbálom megtanulni az anyagot, hogy érdekesnek tűnjön, és ne legyen olyan száraz

2014. máj. 17. 17:39
 2/2 anonim válasza:
Elég speciális kérdés, de csak általánosságba tudok válaszolni. Az mindenképp jó, ha óránként 5-10 perc szünetet tartasz, és mozogj is egy kicsit! Igyál eleget! A folyadékmegvonástól is csökkenhet a koncentráció. Ha tele van az agyad, szellőztesd ki! Nem tudom mennyire vagy elkalandozó típus, de ha igen, mindenképp jó, ha beosztod magadnak, hogy melyik órákban foglalkozol csak a tanulással, mikor csak magaddal, vagy egyéb dolgaiddal. Úgymond válaszd szét a munkát az életedtől:) Az semmiképp nem jó, ha leülsz tanulni, és két mondat után az jár az agyadba, hogy holnap 25 helyre kell elmenned, 15 perc múlva lejár a mosógép, és különben is 1 óra múlva csillognia kell a lakásnak. Ezek ráérnek tanulás előtt vagy után!
2014. máj. 18. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!