Van esélyem ilyen eredményekkel bejutni a BME villamosmérnöki szakra?
3-mas matek, 4-es fizika, és elektronika érettségi, és négyes info érettségi. Meg van egy négyes emelt angolom, megy egy villanyszerelő szakmám. Nemtudom nyelvvizsga most számít-e, de az is van egy közép angol. Jelenleg a szakmámban dolgozom, de elgondolkoztam, hogy lehet jó lenne, ezért megkérdezem :) Köszi a válaszokat
20/F
Villanyszerelő szakma nem számít, csak az okj 54.. és okj 55... kezdetű szakmáért jár többlet pont felvételin. egyébként a villanyszerelő az okj 33.. kezdetű régi szerint, mostani okj 34..-es kezdetű szakma.
Nyelvvizsga számít.
Nem az érettségi jegyeid a döntőek hanem az érettésgi %-os eredmény adja a pontszámot (ahány % annyi pontot ér).
Akkor két éve érettségiztél?
És most be is adtad a jelentkezésed a felsőoktatásba?
Szerintem nem lesz elég ez az eredmény, ha nem volt
egy ötösöd sem
Nem nézted meg a pontszámítás szabályait.
Villamosmérnökire:
Matek érettségi %-os eredménye + vagy a fizika érettségi vagy az info érettségi %-os eredménye számít.
Arról hogy milyen eredménnyel tanultál, milyenek voltak az év végi jegyeid semmit sem írsz (azaz neked melyik pontszámítás a kedvezőbb? Nyelvvizsga 287 pontot ér felvételinél.
Szóval olyan 360 pont körül kezdhetsz reménykedni, ez alatt nem igazán...ha 370 vagy a feletti az eredményed akkor már jó esélyed van a bejutásra.
előző vagyok
Nyelvvizsga természetesen 28 pontot ér (elütöttem fentebb)
igen 2 éve érettségiztem, de nem adtam be a jelentkezést, mert még gondoltam rá, hogy ősszel még kéne érettségizni fizikából emelten,mert abból jó voltam. Matekom 50% os lett, a fizika meg 76%. De úgy tudom hogy bármilyen emelt érettségiért adnak 50 pontot nem? És ebből max 100 pontot lehet begyűjteni. Matekból amúgy mindig hármas voltam, fizikából meg 4es. Az infó érettségim elsőre hármas lett, de voltam ősszel javítani, az 70% lett akkor a másodikat nézik?
De gondoltam arra, is hogy még elvégzek egy technikumot, az okj öten valamennyi, csak az még két év, és ha utána mennék egyetemre.... Soká végeznék.
Amúgy köszi a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!