Milyen szak után tudnék elmenni pszichológia szakra? Igazgatásszervezőivel?
Hajdihó! Pszichológiában szeretném kamatoztatni felső oktatásban a tudásomat, de nem számítok arra, hogy felvesznek pszicho szakra a magas pont miatt, pedig ehhez értek a legjobban és ezt szeretem csinálni hobbiként is.
Kérdésem az lenne, hogyha igazgatásszervezői alapszakot elvégzem, utána el tudok-e menni pszicho szakra? Ha igen, hány évet számítanak be?
Vagy ha nem számítanak be, akkor melyik szakra menjek jövőre? Bevallom, hogy egyelőre a társadalmi tanulmányokon és az igazgatásszervezőn gondolkozom, bölcsész szakok túlzottan nem érdekelnek, mert ki elég rosszakat hallottam róla. Mondjuk filozófia érdekel, de úgysem azzal, hanem joggal lehet elhelyezkedni. De mégis érdekel a pszicho, szeretném tanulni.
Vagy esetleg menjek külföldre, tanuljam angolul a pszichológiát? Már ezen is gondolkodom. Amerikában vagy Angliában jól megfizetik őket. Igaz még csak középszinten tudok angolul, de szerintem megtanulnám jobban is. Ez érdekel legjobban, bár magyarul választékosan tudom magam kifejezni, angolban sokszor nincs is rá olyan szó, amit mondani szeretnék.
Az a baj, hogy csomó mindent kipróbálnék, állást vagy egyetemi szakot, de a végén lehet rájönnék - időpocsékolás. Dolgozni szeretnék már. Még egyetemen 3 évet elvégzek, de 5 évet már nem szenvednék végig, a gimnázium is elég volt már nekem. De a pszichológiát szívesen tanulnám szerintem, nem lenne számomra nehéz, ez érdekel legjobban, csak Magyarországon nem fizetik őket meg bőségesen. És se nem magánba, se ovinál/suliban/kórházban szeretném folytatni munkásságomat, hanem komolyabb területen.
Most nem értesz semmihez nem hogy a pszichológiához! Legfeljebb ez a pálya tűnik a legérdekesebbnek számodra. Hatalmas különbség.
Szerényebb lehetnél sokkal...pláne ha idegeneket kérdezgetsz, és ki is tűnik a kérdésedből hogy halvány lila fogalmad sincs az egészről. Értesz hozzá? Ugye nem gondoltad komolyan.
Az önbizalmad inkább megmosolyogtató.
Miből gondolom, hogy ehhez értek a legjobban? Ha már bizonyítanom kell, akkor azzal tenném, hogy nincs olyan pillanat, amikor ne figyelnék környezetemre, embertársaim legapróbb mozzanatára. Már kiskorom óta szerettem megvizsgálni, elemezni az emberi viselkedést, sokszor már annyira "öntelt" voltam, hogy csak úgy fogadtam többször barátokkal, akik ismernek engem, hogy odamegyek emberekhez, és így meg úgy fognak reagálni. Nem hitték el, de aztán nekem lett igazam, kérdezték is, hogyan csináltam. Érzékem van ehhez. Nem vagyok túl kiemelkedő se a sportban, se nagyon másban, egyedül az irodalom, a nyelvtan, az elemzés, ami megy, versenyekre is jártam, eredményesen. Alapvetően én mindig keresem a miértet egy-egy viselkedésmódra, szerintem ezzel vagyok sokszor elfoglalva, ez szerintem azért eléggé kiemelkedő. Szabadidőmben is rengeteg cikket olvasok a témába vágóan. Ezen kívül érzékem van ahhoz is, hogy még a pszichológusokat, az elemzőket manipuláljam, erre is már többször volt példa az életemben, ezt egy kihívásnak vettem. De persze ez nem jelenti azt, hogy engem nem lehet manipulálni. Lehet, de ha ezzel próbálkoznak, azt legtöbbször felismerem.
Valóban, 18 évesen tényleg nem konyít az ember sok mindenhez felső fokon, de én nem is ezt állítottam, hanem azt, hogy a pszichológiához értek a legjobban, ehhez van a legtöbb érzékem. Érdekesnek tűnik, valóban ez a pálya. Más tényleg nem érdekel, ami nem érdekel, azzal nem foglalkozom, abban nem képezem magam, valószínű ahhoz kevésbé fogok érteni.
Szerényebb lehetnék?! :D Nem akartam nagyképűnek tűnni, még ha annak is tűntem. De fontos, hogy ismerjük önmagunkat, ez az első fázis szerintem, és én tisztában vagyok magammal, képességeimmel. De most ez a magyarázkodás, és ez a "beképzelt" kérdés egyáltalán nem illik ebbe a közegbe, nem a kérdésemre kaptam választ, és a beképzeltségem az max egy másik topik alá kerülhetne be :D
Mihez nem értek, nem értem. Húszmillió kérdésem van, persze! Itt állok döntés előtt, senki nem tud nekem értelmes válaszokat adni, a pályaválasztási tanácsadó, akihez mentem volna, eltűnt, pedig megbeszélt időpontunk lett volna. Persze, hogy itt vagyok ennyi kérdéssel, semmivel sem vagyok tisztában, de továbbtanulással kapcsolatban, nem mással.
Ez más sokkal szimpatikusabb bejegyzés volt kérdező.
Maradjunk annyiban hogy, hogy érzéked van (saját belátásod szerint a pszichológiához) hozzá és remélem érteni is fogsz hozzá egyetem után.
Sok sikert és kitartást...most a felvételivel törődj, ha elhatároztad hogy ezt szeretnéd.
(egyébként mindenki manipulálható a pszichológus is ember)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!