Én egy 13 éves lány vagyok.Lehet ha most túl kicsinek tűnük ,hogy biztos legyen a döntésem ,de az .És szeretném tudi ,hogy mik a teendőim,hogy ügyvéd lehessek.Legalábbiss az a fontos ,hogy és erdélyi vagyok és ,hogy itt hol lenne legközelebb egyetem,jah és mennyire lenne fontos a román,vagy hogy magarorsázgon milyen esélyeim lennének?
2009. dec. 26. 13:51
1/8 anonim válasza:
Érettségizz le,aztán a Jogtudományi egyetemre jelentkezz.Sok sikert.
2009. dec. 26. 14:02
2/8 anonim válasza:
Jó kis életcél :) Azt remélem, tudod, hogy a joghallgatóknak rengeteget kell tanulniuk, és nagyon profin kell szerepelni érettségin, mert magasak a ponthatárok az egyetemre. Én pont ezért nem jelentkeztem jogra, pedig engem is érdekelt. Sok sikert hozzá! :)
2009. dec. 26. 14:08
3/8 anonim válasza:
Magyarból és történelemből kell egy remek érettségi. Ha még ez a rendszer marad (kétlem) akkor 430 pont körül kell teljesítened. Rengeteget kell majd tanulnod, magolnod.
Szép cél, remélem sikerül megvalósítanod.
2009. dec. 26. 14:51
4/8 anonim válasza:
430 pont?
Egy frászt. Évről évre csökken a felvehető tagok száma a jogi szakra. Most baromira lecsökkentették úgyhogy, ne 430 ponttal számolj, hanem olyan 450-el...
Amúgy meg mehetsz jogásznak, csak úgy mondom, hogy nem véletlen csökkentik ezeket. Rengeteg jogász, ügyvéd van, akik nem tudnak elhelyezkedni. És nem divatból mondom ezeket, nem egy jogász ismerősöm van, akikkel szintén ez van. Ink felejtsd el. Ha 5+3 évet akarsz elbaszni az életedből, inkább valami értelmes szakmát válassz, amivel el tudsz helyezkedni, és meg is fizetik. Mert az ügyvédet qrvára nem. Az egy dolog, hogy a felső tízezernek a fizetés marha jó, de odáig meg juss el, ekkora konkurencia mellett. Hajrá...
2009. dec. 26. 22:52
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a infokat....de ha ennyire sok baj is van vele lehet hogy mire egyetemre jutnék már nem szivesen akarnak ügyvédenek tanulni az emberek és több esélyem lenne...de ez is csak egy elmél.. és lehet hogy úgy gondoljátok hogy elcseszné az életemből 8 évet ,de tisztában vagyok vele ,hogy azzzal cseszném el amit szeretek csinálni és nem tágítok a célom elöl mert ezt akarom csinálni és nem egy boltosnőként leélni unalmasan az életem...és ha az izgalmas életnek ára is van,mindent megteszek hogy jó legyen...és mégegyszer nagyon köszi :D
2009. dec. 27. 11:18
6/8 anonim válasza:
Majd akkor fogsz rájönni, hogy ha elvégezted az 5 kemény évet, és a 3 év gyakorlatot, és pont boltosként fogsz kikötni, mert nem lesz munkád... Nem viccből mondtam, nem egy ilyen embert ismerek. dr. xy a tescoban pénztáros...
2009. dec. 27. 13:03
7/8 A kérdező kommentje:
Hát jó de miért,miért nem használja ki hogy ügyvéd ha már annyit tanult ,nyisson irodát vagy jirdesse meg magat esetleg koslasson a rendőrségen s kapna szerintem állást..megprobálni megéri ....
2009. dec. 28. 12:38
8/8 A kérdező kommentje:
illetve ügyfelet kell keressen...persze csak ha elég ügyes hogy kihuzza a csávából az ügyfelét és jól befojássolja a bírot...na tudom hogy nem lesz könnyü de bizom magamban és mint mindig elfogom érni amit el akarok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!